Felhívás: 2017 Legmobilisabb Osztálya »

Felhívás: Kismotoros-futóbiciklis felvonulás »

 


   

Európai Mobilitási Hét – 2017. szeptember 16-22.

Közös út, közös jövő

 

Egész hetes programok:

Gaja Környezetvédő Egyesület iskolákon belüli tevékenysége – A szervezet felkérte a helyi iskolákat, hogy rendezzenek öntevékeny módon intézményen belüli programokat, vetélkedőket a Mobilitási Hét szlogenjéhez kapcsolódó témában. A hét során a legaktívabb iskolák tanulóinak egy csoportja meglepetés programot kap ajándékba.

Zöld Fehérvár program – Gyalogos túrák a Székesfehérvári Városi Természetbarát Szövetséggel. Az iskolás és óvodás csoportok a Gaja Egyesület honlapjáról letölthető menetlevéllel ingyenesen utazhatnak a KNYKK helyi járatain, hogy eljussanak a tanösvényekhez. A rendezvényre előzetesen regisztrálni kell szeptember 15-ig: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy telefonon, hétköznapokon 9-16 óráig a 20/358-1235-ös számon. Helyszínek és időpontok: Aszalvölgyi-árok – 09.19., kedd és 09.21., csütörtök, a túra időtartama 1,5-2 óra, 5-8. osztályosoknak és középiskolásoknak ajánlott; Palotavárosi-tavak – 09.20., szerda, a túra időtartama 1 óra, 1-4. osztályosoknak ajánlott; Rácbánya – 09.18, hétfő és 09.20., szerda, a túra időtartama 1-1,5 óra, 3-8. osztályosoknak és középiskolásoknak ajánlott. A vezetéseket mindegyik napon 9 és 16 óra között tartják.

Zöld élet a szürke városban – A gyalogos túrákhoz fotópályázat kapcsolódik, a diákok 3-3, a túrákon készített, A/5-ös méretű képpel pályázhatnak. Határidő: 2017. október 14., a képeket a Civil Központ földszinti 5. számú irodájába várják. A fotókból novemberben nyílik kiállítás.

Ismerd meg Fehérvárt! – A Fejér Megyei Honismereti Egyesület 2017-ben is városismereti sétára hívja az érdeklődő pedagógusokat, diákokat. A www.gajaegyesület.hu oldalról letölthető feladatlapok segítségével Székesfehérvár szobrait, emlékműveit, emléktábláit kereshetik fel, a cél, hogy a séta résztvevői megismerjék épített környezetünk értékeit, szépségeit.

 

2017. szeptember 19., kedd

14.00 Közös út, közös jövő – konferencia a Hiemer-házban a Gaja Környezetvédő Egyesület szervezésében
Előadók: Mészáros Imre, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium osztályvezetője
Májer László, a Székesfehérvári rendőrkapitányság századosa
Iskolánként a „zöld” diák-önkormányzati képviselőket (maximum 4 fő) és kísérő tanáraikat várják, a jelentkezési határidő: 2017. szeptember 12.: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 

2017. szeptember 22., péntek, Autómentes nap

09.00-13.00        A Várkörút lezárása a Bíróságtól a Romkert körforgalomig

09.00     Öt állomásból álló játékos vetélkedő általános iskolásoknak (1–4. osztály): kerékpáros KRESZ-pálya, kötelező felszerelések felismerése, biciklis KRESZ-teszt, óriás kirakós játék KRESZ táblákkal, felnihajtó verseny. Aszfaltrajzok készítése a Mobilitási Hét idei üzenete, a „Közös út, közös jövő” szlogen jegyében. A győztes osztály elnyeri a Legmobilisabb osztály 2017 kitüntető címet. A verseny eszközeit és a szakértelmet a Magyar Kerékpáros Klub helyi szervezete és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság biztosítja.

10.00     (érkezés: 9.30) KRESZ oktatás, kismotoros-futóbiciklis felvonulás óvodásoknak, majd aszfaltrajzverseny a szlogenhez és az Autómentes Naphoz kapcsolódóan
• Magyar Kerékpáros Klub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete: ismeretterjesztő szakmai anyagok, tanácsok a kerékpárok őszi-téli felkészítéséhez, lakatolási tippek
• Gaja Környezetvédelmi Egyesület: környezeti tanácsadó szolgálat, napelemes bemutató eszközök, ökológiai lábnyom számítása

 

2017. szeptember 23., szombat

Kincskereső Kerékpáros Körtúra – Fedezzük fel két keréken a Fehérváron található érdekes fákat! A programra jelentkezni szeptember 15-ig lehet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címen vagy telefonon, hétköznapokon 9-16 óráig a 20/358-1235-ös számon.

 

 

HÍREK


Közel egymillió forint a Mobilitási Hétre
Minimotorosok a Várkörúton
Több száz gyerek a Várkörúton
Bicaj, roller, görkori: a legmobilisabb osztályokat jutalmazták
 

Rólunk írták


 

K É P G A L É R I A

 

 ESEMÉNYNAPTÁR

Share
Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá