• ÁPRILIS 21-IG LEHET JELENTKEZNI A FLORÁLIÁVAL KAPCSOLATOS RAJZPÁLYÁZATRA
  2017. március 28.
  www.szekesfehervar.hu

  A Szent István Király Múzeum képző- művészeti pályázatot hirdet a 41. Floralia tavaszköszöntő ünnep alkalmából. A pályázat célja, hogy a tehetséges alkotók számára bemutatkozási lehetőséget biztosítson a rendezvényen, a téma: „Az ókori Római Birodalom és Pannonia”. A kiállítandó művek közül kategóriánként a legjobbakat a múzeum művészeti szakemberei választják ki, a leadási határidő: 2017. április 21.
  Bővebben
 • „AZ ÓKORI RÓMAI BIRODALOM ÉS PANNONIA”
  2017. március 28.
  Önkormányzati Kommunikációs Központ

  Tehetséges alkotók számára biztosít lehetőséget a Szent István Király Múzeum azzal a képzőművészeti pályázattal, amit a közelgő Floralia ünnep kapcsán hirdettek meg, „Az ókori Római Birodalom és Pannonia” címmel. Az alkotások leadási határideje április 21. A legkiemelkedőbb pályamunkák alkotói könyvjutalomban részesülnek.
  Bővebben
 • A TAVASZT IS ELŐCSALOGATJA A JÖVŐ HÉTVÉGI FLORÁLIA
  2017. április 20.
  www.szekesfehervar.hu

  A kétnapos rendezvényen császári bevonulás, gladiátorjáték, ókori témájú játékok és foglalkozások, kézműves vásár, gladiátorok, légiós katonák csatái és bemutatói, színházi előadás, valamint római kori esküvő is lesz. A Floralia mindkét napján felidézik Septimius Severus császár 202. évi gorsiumi látogatását.
  Bővebben
 • TAVASZKÖSZÖNTŐ ÜNNEP GORSIUMBAN
  2017. április 20.
  Önkormányzati Kommunikációs Központ

  Székesfehérvár és Tác közös nagy büszkesége, az újjáépült Gorsium Régészeti Park idén is Floraliának ad helyet április 29-én és 30-án. A kétnapos rendezvény programpalettáját császári bevonulás, gladiátorjáték, ókori témájú játékok és foglalkozások, kézműves vásár, gladiátorok és legiós katonák csatái és bemutatói, színházi előadás, valamint római kori esküvő színesíti. A tavaszköszöntő ünnepről Kulcsár Mihály, a Szent István Király Múzeum igazgatója, Nádorfi Gabriella régészeti tanácsadó, Benkő-Igaz Krisztina, a Fehérvári Programszervező Kft. szakmai vezetője és dr. Matuz János, a Vörösmarty Színház művészeti intendánsa tartottak sajtótájékoztatót.
  Bővebben
 • KÉT NAP AZ ÓKORBAN
  2017. április 20.
  Fehérvár.net

  Az elmúlt években újjáépült, és tavaly óta újra látogatható Gorsium Régészeti Park idén is Floraliának ad helyet április 29-én és 30-án. A kétnapos rendezvény programpalettáját császári bevonulás, gladiátorjáték, ókori témájú játékok és foglalkozások, kézműves vásár, gladiátorok és legiós katonák csatái és bemutatói, színházi előadás, valamint római kori esküvő színesíti.
  Bővebben
 • FLORALIA TAVASZKÖSZÖNTŐ ÜNNEP GORSIUMBAN
  2017. április 23.
  hvg.hu

  Kétnapos tavaszköszöntő ünnepet rendeznek jövő hétvégén az újjáépült Gorsium Régészeti Parkban.
  Bővebben
 • FLORALIA - HÉTVÉGÉRE A TAVASZ IS MEGÉRKEZIK GORSIUMBA
  2017. április 24.
  www.szekesfehervar.hu

  Kétnapos tavaszköszöntő ünnep lesz hétvégén az újjáépült Gorsium Régészeti Parkban: színházi előadás, római kori esküvő, gladiátorjáték, császári bevonulás, ókori témájú játékok és foglalkozások, kézműves vásár, gladiátorok és légiós katonák csatái színesítik az egész napos programokat.
  Bővebben
 • FLORALIA - KÉT NAP, ÓKORI HANGULATBAN
  2017. április 29.
  feol.hu

  A császár és kísérete már készülődik, a légiósok gyakorlatoznak, a kőhajítógép „betöltve”, a gladiátorok edzésben, a színészek az utolsó utasításokat kapják a rendezőtől, a kézművesek portékáikkal útra készek – április utolsó hétvégéjén a tavalyihoz hasonlóan nagyszabású, látványos ünneppel köszönthetjük a tavaszt a Floralián. A táci Gorsiumban, a Kárpát-medence legnagyobb régészeti parkjában több új kiállítást is láthatnak a Pannónia provincia egykori városának történetére kíváncsi látogatók. A tavalyi nagy érdeklődés tapasztalatai alapján érdemes a belépőket elővételben megvásárolni, már csak azért is, mert a Pompeji-kiállítás a Florália idején kizárólag előre megváltott jeggyel látogatható!
  Bővebben
 • TAVASZÜNNEP NAPSÜTÉSSEL - ILYEN VOLT AZ IDEI FLORÁLIA GORSIUMBAN
  2017. április 29.
  www.szekesfehervar.hu

  Megelevenedett az ókori Pannónia világa a felújított, csodálatos környezetben elhelyezkedő Gorsium Régészeti Parkban, Flora, a tavasz istennőjének ünnepén. Látványos bemutatók, játékok, életképek, interaktív programok hívják kétezer éves utazásra a látogatókat. Pompás császári bevonulás, ókori menyegző, a színházban pedig zenés alvilági komédia, késődélután pedig koncert várta a vendégeket.
  Bővebben
 • TAVASZÜNNEP NAPSÜTÉSSEL – ZAJLIK A KÉTNAPOS FLORALIA GORSIUMBAN
  2017. április 29.
  Önkormányzati Kommunikációs Központ

  A Gorsium Régészeti Park csodálatosan felújított, autentikus környezetében zajlik a Floralia szombat délelőtt óta: látványos bemutatók, játékok, életképek, interaktív programok hívják kétezer éves utazásra a kilátogatókat. Életre kelnek az ókori Pannónia ünnepei és mindennapjai a pompás császári bevonulással, az ókori menyegzővel; a színháztérben fergeteges, zenés alvilági komédia, késődélután pedig koncert várja a vendégeket. Az időutazás bemutatóit idén is számos családi játék színesíti. A tavaszünnepre még a nap is kisütött – a kétnapos program vasárnap is folytatódik, színes programot kínálva a családoknak, a fiataloknak és az idősebbeknek egyaránt.
  Bővebben
 • FLORALIA GORSIUMBAN
  2017. április 29.
  Fehérvár TV

   
 • BÉKÉTLENEK A FLORALIÁN
  2017. április 29.
  Fehérvár TV

   
 • TAVASZKÖSZÖNTŐ ÜNNEP A RÉGÉSZETI PARKBAN SOK JÁTÉKKAL, CSATÁVAL, SZÍNHÁZZAL
  2017. május 2.
  feol.hu

  A régészeti parkra ki lehetett volna tenni a "megtelt" táblát. Már a kicsit hűvösebb szombaton is rengeteg volt az érdeklődő, vasárnap pedig végre melegebben kezdett sütni a nap.
  Bővebben
 • FLORALIA - MILYEN EGY TAVASZÜNNEP RÓMAI MÓDRA?
  2017. május 2.
  Mesevonal

  A történelem már az iskolában sem tartozott a kedvenc tantárgyaim közé, mégis vannak olyan helyek, ahol ott járva legszívesebben mindennek utánanéznék: kik laktak itt, mikor épültek a hely ma már romos épületei? Ilyen hely például a táci Gorsium Régészeti Park, ahol a hétvégén felelevenítették a Floralia (Tavaszünnep) ókori hagyományát is. Én is ellátogattam erre a különleges programra.
  Bővebben
 • KIMENTÜNK KÉT LABSZOLGÁLMMAL TUDÓSÍTANI A FLOLÁLIÁLÓL - EZ LETT AZ ELEDMÉNYE
  2017. május 3.
  fmc.hu

  Iuppitel ezúttal nem volt kegyes Sevelus balátomhoz és hideggel sújtotta a pannon plovinicát.
  Bővebben
Share
Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá