• FELTÁRULNAK A BAZILIKA TITKAI AZ EMLÉKHELYEK NAPJÁN
  2017. május 9.
  Székesfehérvár.hu

  Szakvezetések, fáklyás tárlatvezetés, hagyományőrzők bemutatói, középkori esküvő, kézműves foglalkozások a gyerekeknek – május 13-án 10 órától többek között ezek a programok várják a látogatókat az Emlékhelyek Napján a Romkertben. A jövő szombaton ingyenesen, szabadon látogatható a fehérvári Nemzeti Emlékhely.
  Bővebben
 • KÖZÉPKORI HANGULAT AZ EMLÉKHELYEK NAPJÁN
  2017. május 9.
  Önkormányzati Kommunikációs Központ

  Szakvezetések, fáklyás tárlatvezetés, hagyományőrzők bemutatói, középkori esküvő, kézműves foglalkozások a gyerekeknek – május 13-án 10 órától többek között ezek a programok várják a látogatókat az Emlékhelyek Napján a Romkertben. A Nemzeti Örökség Intézete által tavaly kezdeményezett programhoz, amelynek célja, hogy minél többekkel ismertesse meg az emlékhelyeket,  Székesfehérvár 2017-ben is csatlakozik.  A jövő szombaton ingyenesen, szabadon látogatható a fehérvári Nemzeti Emlékhely.
  Bővebben
 • EMLÉKHELYEK NAPJA - IDÉN IS LÁTVÁNYOS PROGRAMOKRA SZÁMÍTHATUNK
  2017. május 11.
  Nyolcezer.hu

  Szakvezetések, fáklyás tárlatvezetés, hagyományőrzők bemutatói, középkori esküvő, kézműves foglalkozások a gyerekeknek – május 13-án 10 órától egyebek mellett ezek a programok várják a látogatókat az Emlékhelyek Napján a Romkertben.
  Bővebben
 • EMLÉKHELYEK NAPJA
  2017. május 12.
  Fehérvár TV

   
 • KIRÁLYI IGENEK A ROMKERTBEN
  2017. május 13.
  Fehérvár TV

   
 • KIRÁLYI ESKÜVŐ - KÖZÉPKORI HANGULAT AZ EGYKORI KORONÁZÓ TEMPLOM TITKAI ÉS KINCSEI KÖZÖTT
  2017. május 15.
  feol.hu

  A középkori királyi esküvő színpompás, magával ragadó látványa „megkoronázta” a romkerti szombatot.
  Bővebben
 • KÖZÉPKORI UTAZÁS ÉS KIRÁLYI IGENEK
  2017. május 18.
  Fehérvár Közéleti Hetilap

  Középkori időutazáson vehettünk részt a hétvégén Székesfehérváron. Második alkalommal csatlakozott a város az emlékhelyek napja programsorozathoz, melyen a magyar történelem kiemelt fontossággal bíró helyszíneire várták országszerte a látogatókat. Szombaton délelőtt tíz órakor nyílt meg a Nemzeti Emlékhely kapuja, ahol az érdeklődők felfedezhették a magyar királyok egykori koronázótemplomának titkait és kincseit, de volt korhű esküvő is, melynek keretében a középkori liturgiát követve elevenítették fel a szertartást.
  Bővebben
Share
Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá