• KÉT ÚJ ÓRIÁSBÁB KÉSZÜL A TÁBORBAN
  2017. június 6.
  Önkormányzati Kommunikációs Központ

  A Fehérvári Programszervező Kft. idén is megszervezi az óriásbáb-készítő tábort, amelyben június 6-9-ig III. Béla és felesége, Antiochiai Anna alakjának elkészítésében vehetnek részt a négy iskolából érkező diákok. A tábort Majoros Gyula bábkészítő mester, az óriásbábok kivitelezője vezeti.
  Bővebben
 • MÁR KÉSZÍTIK A BÁBOKAT
  2017. június 6.
  Fehérvár TV

   
 • KÉT ÚJ ÓRIÁSBÁB KÉSZÜL - GYEREKEK IS SEGÍTENEK A KIRÁLYI NAPOK ELŐKÉSZÜLETEIBEN
  2017. június 7.
  Székesfehérvár.hu

  A Fehérvári Programszervező Kft. idén is megrendezi az óriásbáb-készítő tábort, amelyben június 6-9-ig, III. Béla és felesége, Antiochiai Anna alakjának elkészítésében vehetnek részt a négy iskolából érkező diákok. A tábort Majoros Gyula bábkészítő mester, az óriásbábok kivitelezője vezeti.
  Bővebben
 • TÍZ ORSZÁG TÁNCOSAI A KIRÁLYOK VÁROSÁBAN
  2017. június 19.
  Nyolcezer.hu

  Augusztus 13-án kezdődik Székesfehérvár Belvárosában a XXII. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál. Idén tíz külföldi együttes mutatkozik be, a hagyományos felvonulás, a műsorok és a táncestek mellett pedig színes családi rendezvények is várják a közönséget.
  Bővebben
 • TÁNCOSOK TÍZ ORSZÁGBÓL
  2017. június 19.
  Önkormányzati Kommunikációs Központ

  Augusztus 13-án kezdődik Székesfehérvár Belvárosában a XXII. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál.  2017-ben tíz külföldi együttes mutatkozik be, a hagyományos felvonulás, a műsorok és a táncestek mellett színes családi rendezvények is várják a közönséget. A részletekről ma délelőtt sajtótájékoztató keretében számoltak be.
  Bővebben
 • A VILÁG HOZZÁNK JÖN
  2017. június 19.
  Fehérvár TV

   
 • TÍZ ORSZÁGBÓL ÉRKEZNEK TÁNCOSOK A XXII. KIRÁLYI NAPOK NÉPTÁNCFESZTIVÁLRA
  2017. június 19.
  Székesfehérvár.hu

  Augusztus 13-án kezdődik Székesfehérvár Belvárosában a XXII. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál.  2017-ben tíz külföldi együttes mutatkozik be, a hagyományos felvonulás, a műsorok és a táncestek mellett színes családi rendezvények is várják a közönséget. Algériából,  Bosznia-Hercegovinából, a Burját Köztársaságból, Finnországból, Grúziából, Kínából, Mallorcáról, Nepálból, Oroszországból és Törökországból is érkeznek együttesek Fehérvárra.
  Bővebben
 • III. BÉLA ÉLETÉT VISZI SZÍNRE AZ IDEI KORONÁZÁSI SZERTARTÁSJÁTÉK
  2017. június 28.
  Székesfehérvár.hu

  Szent István, Szent László, Könyves Kálmán és II. (Vak) Béla után idén az Árpád-ház talán legfényesebb uralkodója, III. Béla koronázási szertartását és életét viszi színre Szikora János rendező Székesfehérváron. Az egykori koronázótemplom helyén felépített grandiózus szabadtéri színpadon, augusztus 18-19-én mutatják be a Koronázási Szertartásjátékot, amelyben a díszletek mellett a zene is a bizánci és a keresztény kultúrát ötvözi. Az előadásnak idén is részesei az ötméteres történelmi óriásbábok, újdonságként pedig cirkuszművészek is bekapcsolódnak.
  Bővebben
 • III. BÉLA – AZ ARANYKOR TRÓNUSÁN
  2017. június 28.
  Önkormányzati Kommunikációs Központ

  Szent István, Szent László, Könyves Kálmán és II. (Vak) Béla után idén az Árpád-ház talán legfényesebb uralkodója, III. Béla koronázási szertartását és életét viszi színre Szikora János rendező Székesfehérváron. Az egykori koronázótemplom helyén felépített grandiózus szabadtéri színpadon, augusztus 18-19-én mutatják be a Koronázási Szertartásjátékot, amelyben a díszletek mellett a zene is a bizánci és a keresztény kultúrát ötvözi. Az előadásnak idén is részesei az ötméteres történelmi óriásbábok, újdonságként pedig cirkuszművészek is bekapcsolódnak, felejthetetlenné téve az élményt minden látogató számára.
  Bővebben
 • AZ ARANYKOR TRÓNUSÁN: KÜLÖNLEGES BEMUTATÓ SZÉKESFEHÉRVÁRON
  2017. június 28.
  Origo

  III. Béla magyar király uralkodása elevenedik meg az ötödik, jubileumi Koronázási Szertartásjátékon, Székesfehérváron augusztus 18-19-én.
  Bővebben
 • ÚJRA KORONÁZÁSI SZERTARTÁSJÁTÉK SZÉKESFEHÉRVÁRON – FŐSZEREPBEN HIRTLING ISTVÁN
  2017. június 28.
  Színház.org

  Idén az Árpád-ház talán legfényesebb uralkodója, III. Béla koronázási szertartását és életét viszi színre Szikora János.
  Bővebben
 • IDÉN III. BÉLÁT KORONÁZZÁK MEG SZÉKESFEHÉRVÁRON
  2017. június 28.
  duol.hu

  Ezúttal az Árpád-ház talán legfényesebb uralkodója, III. Béla koronázási szertartását és életét viszi színre Szikora János rendező Székesfehérváron.
  Bővebben
 • III. BÉLA URALKODÁSA ELEVENEDIK MEG
  2017. június 28.
  Fehérvár TV

   
 • MONUMENTÁLIS SZÍNPADI ELŐADÁS
  2017. június 29.
  Magyar Idők

  Idén III. Béla koronázási szertartását és életét viszi színre Szikora János rendező augusztusban a Koronázási szertartásjátékon Székesfehérváron. Az egykori koronázótemplom helyén felépített hatalmas színpadon augusztus 18–19-én mutatják be az Árpád-ház egyik leghatalmasabb uralkodójának koronázó szertartását, amelyben a díszletek, a jelmezek és a zene is a bizánci és a latin keresztény kultúrát ötvözi. Újdonságként idén cirkuszművészek is részt vesznek a műsorban – hangzott el az esemény tegnapi sajtótájékoztatóján a budapesti Mária Magdolna-toronyban.
  Bővebben
 • TÁNCOK A NAGYVILÁGBÓL, KÖZÉPKORI FORGATAG, KORONÁZÁS ÉS KÖNNYŰZENEI KONCERTEK
  2017. július 10.
  Nyolcezer.hu

  Idén is lesz bőven látni és hallani való a városban a vakáció idején, szóval érdemes a fehérvári nyári programokhoz igazítani akár a családi nyaralást is. A megszokott, szeretett programok mellett az idén újdonságok is várják a városlakókat és turistákat a Belvárosban: komoly- és könnyűzenei koncertek, néptáncosok itthonról és a világ minden tájáról, vásári hangulat a népművészeti fesztiválon, középkori forgatag, óriásbábok és III. Béla koronázása a Nemzeti Emlékhelyen.
  Bővebben
 • AKI AZ ARANYKOR TRÓNUSÁN ÜLT
  2017. július 20.
  Nyolcezer.hu

  Idén az Árpád-ház talán legfényesebb uralkodója, III. Béla koronázási szertartását és életét viszik színre Székesfehérváron, a Koronázási Szertartásjáték keretében. III. Béla a 12. század végi Magyarországot felvirágoztató uralkodó, az Árpád-ház egyik legnagyobb formátumú királya volt. Uralkodása idején Magyarország Európa-szerte elismert hatalom lett, modernizált államberendezkedéssel és teli kincstárral.
  Bővebben
 • SZERTARTÁSJÁTÉK A KORONÁZÓVÁROSBAN
  2017. augusztus 1.
  Port.hu

  Színészek, táncosok mellett idén cirkuszművészek is fellépnek a Koronázási Szertartásjátékban, amely III. Béla életét, uralkodását mutatja be a székesfehérvári Nemzeti Emlékhelyen augusztus 18-19-én.
  Bővebben
 • KÉTNAPOS NÉPMŰVÉSZETI FESZTIVÁL IS LESZ A KIRÁLYI NAPOKON
  2017. augusztus 1.
  Székesfehérvár.hu

  Az idei Székesfehérvári Királyi Napok újdonsága a Népművészeti Fesztivál: augusztus 12-én és 13-án az élő népművészet költözik be a történelmi belvárosba. Jeles napokhoz, családi eseményekhez kötődő szokások elevenednek meg: az egyik sarkon legénybúcsúba csöppenhetünk, a másikon esküvőbe, részesei lehetünk lagzinak, keresztelőnek és sok más ceremóniának.
  Bővebben
 • KIRÁLYI PROGRAMOKKAL VÁR FEHÉRVÁR!
  2017. augusztus 3.
  Fehérvár TV

   
 • KÖZÉPKORI HANGULATTAL, HAGYOMÁNNYAL ÉS ÚJDONSÁGOKKAL VÁR AZ IDEI KIRÁLYI NAPOK
  2017. augusztus 3.
  Székesfehérvár.hu

  Koncertek a komoly- és könnyűzene műfajából, látványos színházi előadás, hamisítatlan középkori hangulat, néphagyományok és népművészeti vásár, nemzetközi néptáncfesztivál, katonazenekari találkozó -megszámlálhatatlanul sok program várja 2017-ben a Székesfehérvári Királyi Napok vendégeit, akiknek a kényelmét idén egy közel hatszáz fős lelátó is szolgálja majd a Zichy színpad előtt. Az ünnepélyes megnyitót augusztus 11-én, pénteken rendezik.
  Bővebben
 • ART CAFE FEHÉRVÁR A BELVÁROSBAN
  2017. augusztus 8.
  Fehérvár TV

   
 • SZÉKESFEHÉRVÁRI KIRÁLYI NAPOK
  2017. augusztus 9.
  Önkormányzati Kommunikációs Központ

  Pénteken kezdődik a város legnagyobb összművészeti fesztiválja, a Székesfehérvári Királyi Napok. Délután képzőművészeti kiállítás nyílik az önálló finn állam 100. és a Székesfehérvár – Kemi testvérvárosi kapcsolat 60. évfordulóján. Az ünnepélyes megnyitóra este az Országalmánál kerül sor: a látványos, zenés rendezvényen a közönség találkozhat a történelmi óriásbábokkal. A hagyományok szerint felkapcsolják a Városház tér ünnepi fényeit és a Fény utca történelmi mozgó képregényét. A Zichy színpadon a Hooligans koncertje zárja a nyitónap programjait. 
  Bővebben
 • LENYŰGÖZŐ MEGNYITÓVAL KEZDŐDÖTT MEG A 2017-ES SZÉKESFEHÉRVÁRI KIRÁLYI NAPOK
  2017. augusztus 11.
  feol.hu

  Megnyílt az augusztus 20-ig tartó Királyi Napok rendezvénysorozat. Kilenc napon át fesztivál fesztivált követ majd.
  Bővebben
 • KIRÁLYI NAPOK FEHÉRVÁRON
  2017. augusztus 11.
  Fehérvár TV

   
 • ELKEZDŐDÖTT A NÉPTÁNCFESZTIVÁL
  2017. augusztus 13.
  Fehérvár TV

   
 • NEMZETEK KAVALKÁDJÁVAL KEZDŐDÖTT A XXII. KIRÁLYI NAPOK NEMZETKÖZI NÉPTÁNCFESZTIVÁL
  2017. augusztus 13.
  Nyolcezer.hu

  Utcatánccal és a nyitógálával kezdődött meg vasárnap este a XXII. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál. A meghívott táncegyüttesek öt napon keresztül szórakoztatják majd a fehérváriakat és a turistákat, betekintést engedve kultúrájuk, szokásaik, gasztronómiájuk rejtelmeibe. A világ különböző pontjairól városunkba érkező táncosok és zenészek igazi fesztivál hangulatot varázsoltak a Fő utcára és a Zichy színpad környékére.
  Bővebben
 • KIRÁLYI NAPOK NÉPTÁNCFESZTIVÁL
  2017. augusztus 14.
  M5

  Rengeteg program várja a Székesfehérvári Királyi Napok vendégeit egészen augusztus huszadikáig.
  Bővebben
 • KulTÚRA - SZÉKESFEHÉRVÁRI KIRÁLYI NAPOK
  2017. augusztus 15.
  M5

  kulTÚRA – minden nap ötször az M5 műsorán! Június 19-től a kulTÚRA stábja a nyár legszebb, legizgalmasabb kulturális fesztiváljairól jelentkezik. Bejárjuk az országot Győrtől Gyuláig, Miskolctól Pécsig. Kameránk előtt sztárvendégek, színvonalas zenei formációk, ismert és népszerű előadók – hogy tudjanak választani!
  Bővebben
 • SZERTARTÁSJÁTÉK A NEMZETI EMLÉKHELYEN
  2017. augusztus 18.
  Fehérvár TV

   
 • III. BÉLA KIRÁLY ÉS KORA A FEHÉRVÁRI KORONÁZÁSI SZERTARTÁSJÁTÉKBAN
  2017. augusztus 18.
  Nullahategy.hu

  III. Béla Árpád-házi király koronázása és életének főbb állomásai jelennek meg a székesfehérvári Koronázási Szertartásjáték pénteki és szombati előadásain a Nemzeti Emlékhelyen felállított szabadtéri színpadon.
  Bővebben
 • KULTÚRÁJUKAT KÍNÁLTÁK A XXII. KIRÁLYI NAPOK NEMZETKÖZI NÉPTÁNCFESZTIVÁL RÉSZTVEVŐI
  2017. augusztus 20.
  feol.hu

  Egy héttel ezelőtt ismét megkezdődött, amire a tánc rajongói, a más kultúrákra kíváncsi emberek igencsak várnak évről évre a városban: a XXII. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál.
  Bővebben
 • TELTHÁZAS VOLT TEGNAP ESTE A KORONÁZÁSI SZERTARTÁSJÁTÉK MÁSODIK ELŐADÁSA IS
  2017. augusztus 22.
  Önkormányzati Kommunikációs Központ

  A Koronázási Szertartásjáték második előadásával – melyet a szombati kedvezőtlen időjárás miatt tegnap este tartottak meg – véget ért városunk legnagyobb kulturális fesztiválja. Az Önkormányzat ezúton mond köszönetet mindazoknak, akik ennek részesei voltak, és a közösség tagjaként együtt ünnepeltek tíz napon át szeretetett Székesfehérvárunk Belvárosában, azon szervezőknek és közreműködőknek pedig a köszönet mellett hála is jár, akik e napokat ilyen széppé és emlékezetessé tették valamennyi fehérvári számára!
  Bővebben
 • A SZÉKESFEHÉRVÁRI KIRÁLYI NAPOK LEGSZEBB PILLANATAI
  2017. augusztus 22.
  Székesfehérvár.hu

  A Székesfehérvári Királyi Napok tizenegyegy napja alatt rengeteg csodálatos programban lehetett részünk Fehérváron. Idén is rendkívül látványos volt a megnyitó, a Musica Sacrán teltház előtt csendült fel Verdi Requiem-je, a Koronázási Szertartásjátékra pedig szinte lehetetlen volt már jegyet szerezni az utolsó napokban. A Zichy színpadon a néptáncosok és a könnyűzenei koncertek pedig ezreket vonzottak a Belvárosba. Cikkünkben a legszebb pillanatokat igyekeztünk összegyűjteni.
  Bővebben
Share
Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá