Gyakran Ismételt Kérdések

Mikor lesz az esemény?

2017. szeptember 16-án, szombaton.

A főzőverseny már korán reggel elkezdődik, a színpadi programok 10 órától várják az érdeklődőket.

A főzőverseny tervezett programja:

7.30 Kapunyitás
7.30–9.00 Autóval történő behajtás
9.00-ig Főzőterület elhagyása járművekkel
9.00–17.00 Főzőverseny
18.00 Eredményhirdetés (színpad)
19.30–21.30 Autóval történő behajtás a kipakoláshoz
21.30-ig Főzőterület elhagyás járművekkel
21.30 Zárás

Az eredményhirdetés után egy bulizenekar koncertje zárja majd az eseményt.

 

Hol lesz a rendezvény?

A főzőverseny a Székesfehérvár, Dózsa György út – Móri út irányában lesz a lezárt területen. A főzőket az utakra, utcákra telepítjük. A Zichy ligetben szabadidőprogramok lesznek. Ott állítjuk fel a színpadot is, ahol napközben fehérvári tehetségeket foglalkoztató műhelyek mutatkoznak be. Délutánra keresünk egy kellemes előadót, estére pedig egy bulizenekart.

A Fő utcán és az Alba Plaza előtt vásározók települnek ki.

 

Kik jelentkezhetnek a főzőversenyre?

Bárki. Magánszemély, civil-, vagy egyéb szervezet, intézmények, vállalkozások, cégek.

 

Hogyan kell jelentkezni?

A főzőversenyre a nevezés nem kötelező, de a rendezvényen való részvétel feltételhez kötött.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését és szívesen részt venne egy hangulatos közösségi eseményen, töltse ki a következő linkeken található jelentkezési lapot és a „küldés” gomb megnyomásával regisztráljon az eseményre.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a jelentkezési felületen az első pontban megadott e-mail címre, a regisztráció után rögtön egy összesítő levelet küldünk Önöknek, melyet őrizzenek meg a rendezvény napjáig. Amennyiben ez a levél nem érkezik meg az e-mail címére, úgy azonnal keresse kollégánkat a felhívás végén található elérhetőségeken!

A továbbiakban a jelentkezésükkel kapcsolatos minden hivatalos levelet, a rendezvénnyel kapcsolatos tudnivalókat erre az e-mail címre fogjuk küldeni, így ennek változásáról a saját érdekükben azonnal értesítsék a szervezőket. Ennek elmaradása esetén, az ebből eredő információhiányért a szervezők nem vállalnak felelősséget.

Magánszemélyként, saját baráti csapatával ezen a linken regisztrálhat »

Civil- és egyéb szervezetként ezen a linken regisztrálhat »

Vállalkozásával, cégével az alábbi linken regisztrálhat »

Kérjük a politikai pártokat, hogy a céges jelentkezők között regisztráljanak. A válaszható üzleti csomagok közül egyedi ajánlatot kérjenek. Jelentkezésük után felkeressük Önöket.

Az intézmények a civil- és egyéb szervezetek linken regisztráljanak. Jelentkezésük után felkeressük Önöket.

Telefonon történő jelentkezésre nincs lehetőség.

A jelentkezés során több főzőhelyet is igényelhetnek a jelentkezők. Az egy időben leadott jelentkezéskor biztosan egymás mellett lesznek a főzőhelyek.

Amennyiben később újabb főzőhelyeket igényelnének, úgy azt nem tudjuk vállani, hogy egymás mellé kerülnek.

 

Mi a jelentkezési határidő?

Két ütemben hirdetjük meg az eseményt.

I. ütem: 2017. július 3–13. Határidő: július 13. 23.00
Fizetési határidő: július 20. 18.00

II. ütem: 2017. augusztus 21–24. Határidő: augusztus 24. 23.00
Fizetési határidő: augusztus 31. 18.00

A főzőhelyeket jelentkezési sorrend alapján értékesítjük.

A regisztrációs felületek az I. ütem végétől a II. ütem kezdéséig zárva lesznek.

 

Mi az a lecsókártya?

A lecsókártya igazolja, hogy határidőre jelentkezett valaki és a részvételi díjat befizette. Aláírta a szükséges nyilatkozatot és megismerte a feltételeket. Tulajdonképpen ez a belépési engedélye a területre. A lecsókártya száma megegyezik a főzőhelyének számával.

A Fehérvári Programszervező Kft. minden jelentkezővel megállapodást köt. A főzőhely/főzőhelyek elfoglalásához szükséges lecsókártyát/lecsókártyákat a megállapodás aláírása és a befizetése után kapják meg a jelentkezők.

 

Milyen díjakra számíthatnak a nyertesek?

Az eredményhirdetésen az alábbi díjak találnak gazdára:

 • • Sipi Emlékkupa, melyet az a törzsfőzőnk kap meg, aki már legalább háromszor résztvett a rendezvényen és a zsűri véleménye alapján 2017-ben is remek lecsót főzött.
 • • A Legdekoratívabb Főzőhely, annak a főzőhelynek jár, amelyik a szervezők javaslata alapján a legízlésesebb módon települt ki.
 • • Lecsókirály cím, melyet az a főzőhely nyer el, akik a zsűri értékelése alapján a legfinomabb lecsót nevezi be a versenyre. (Tájékoztatjuk a főzőket, hogy a zsűri három legfinomabb lecsőfőzőt fog javasolni, akik mindannyian kapnak ajándékot a díjátadón és sorsolás útján dől el, hogy a három közül ki lesz a Lecsókirály.)

 

Mit biztosítanak a szervezők a főzőknek főzőhelyenként?

 • • 1 db tűztálca,
 • • sörpad-garnitúra (2 db sörpad, 1 db sörasztal, összesen 6 férőhely),
 • • 3 kg kenyér (melyet a rendezvény napján, az átvételi pontokon vehetnek át),
 • • 1 adag (kb. 20 kg) tűzifa,
 • • 1 db ajándék lecsókötény.

Ezek átadás-átvételének részleteiről és az eddigi évek tapasztalatai alapján szükségesnek ítélt változtatásokról a www.fehervariprogram.hu oldalon olvashatnak. Ezzel kapcsolatosan minden jelentkezőnek tájékoztató levelet küldünk, de a felhívásban az újdonságok között itt is olvashatnak róla.

 

Hol vehetjük át a kenyeret?

A rendezvény szóróanyagain lesz egy térkép, ahol megjelöljük a pontokat, de itt is elolvashatják a tervezett helyszíneket:

Honvéd utca – Dózsa György utca sarka
Csitáry G. Emil utca – Dózsa György utca sarka
Irányi Dániel utca – Móri út sarka

 

Mikortól indul a zsűrizés?

12.00-tól várja a zsűri az elkészült lecsókat. A résztvevők számára egy időbeosztást készítünk, és a megadott időpontban kell odahozni a lecsót a Zichy ligetben található zsűrisátorba. 18.00 órakor a színpadon ünnepélyes eredményhirdetés keretében adjuk át a díjakat.

 

Mennyi a részvételi díj?

 • • magánszemélyeknek bruttó 10.000 Ft/főzőhely,
 • • civil- és egyéb szervezeteknek bruttó 10.000 Ft-tól/főzőhely, reklámozási lehetőséggel 12.000 Ft + áfa/főzőhely,
 • • vállalkozásoknak, cégeknek és politikai pártoknak 25.000 Ft + áfa összegtől/főzőhely.

 

Melyek a befizetési határidők?

A részvételi díjat az I. ütemhez kapcsolódóan 2017. július 3–20-ig, a II. ütemhez kapcsolódóan 2017. augusztus 21–31-ig banki átutalással (12001008-01495087-00100003), készpénzben vagy bankkártyával lehet befizetni a Fehérvári Programszervező Kft. pénztárában (Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.), hétfőtől péntekig 10.00–18.00 óra között.

Amennyiben a regisztrációja után 5 munkanapon belül nem fizeti be a részvételi díjat, jelentkezése érvénytelenné válik!

 

Van bankkártyás befizetési lehetőség?

Igen, van. Ez az idei év egyik újdonsága. Mindent megteszünk a jelentkezők kényelméért.

 

Milyen fizetési módok vannak?

A vállalkozások, cégek csak utalással fizethetnek. A többi résztvevőnek készpénzes és az utalási lehetőséget is felajánlunk, sőt a befizetőhelyen bankkártyás terminál is működik.

 

Van wifi a területen?

Nincs. A szervezők központilag nem biztosítják, de a városi ingyenes wifi elérhető a területen.

 

Mi lesz, ha esik az eső?

A Rendezvényt rossz idő esetén is megtartjuk. Szélsőséges időjárás esetén a rendezvényt bezárjuk.

 

Hogyan zajlik a főzőverseny?

Akik amellett döntenek, hogy lecsójukat be is nevezik a versenybe, ezt a jelentkezési felületen rögzítsék. A zsűri reggel végigjár a főzőterületen, majd a megnyitó után 12.00­–16.00 között értékeli a lecsókat. Egy időbeosztást készítünk, és a megadott időpontban kell odahozni a lecsót a Zichy ligetben található zsűrisátorba. 18.00 órakor a színpadon ünnepélyes eredményhirdetés keretében adjuk át a díjakat.

 

Van házirend?

A szervezők által összeállított házirend a www.fehervariprogram.hu/385 oldalon olvasható, betartása minden főző, minden látogató, minden résztvevő számára kötelező.

 

Jelentkezhetek önkéntesnek?

Szívesen várjuk az önkéntesek segítségét.  Többféle feladatra jelentkezhetnek az alábbi e-mail címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Középiskolai diákok az Iskolai Közösségi Szolgálat keretében végezhetnek önkéntes feladatokat. Az elvégzett munkáról igazolást állítunk ki.

 

Hol lehet lecsót venni?

A főzőversenyre jelentkezők árusítási szándékkal nem főzhetnek, és számukra az értékesítés nem is engedélyezett.

A rendezvény területén azonban lesznek vállalkozók, akik árusítanak majd lecsót. Ennek pontos helyét még nem tudjuk, de amint kiderül, értesítjük Önöket a felületeinken.

 

Hogyan kapjuk meg a tűztálcát és sörpad-garnitúrát?

A helyszínre érkezve meg kell keresni az Önök számára kijelölt belépési kaput. A behajtásnál kérni fogják a biztonsági őrök a lecsókártyát és a két példányban kitöltött (a Szervező által hitelesített és főzőhely számmal ellátott) nyilatkozatot. A belépéskor a biztonsági őrök ez alapján átadják neki a megállapodásban rögzített eszközöket. A nyilatkozat hiányában a jelentkezők nem kapják meg a tűztálcákat és a sörpad-garnitúrákat.

A visszaadásig a nyilatkozatot aláíró őrizi a tárgyakat, figyel rá és ha mégis eltűnne, akkor kártérítést kell fizetnie Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. számára.

 

Miért szükséges a felelősségvállalási nyilatkozat?

Az elmúlt évben nagyon sok tűztálca és számunkra érthetetlen módon több komplett sörpad-garnitúra is eltűnt a rendezvényről.

A tűztálcák és a sörpad-garnitúrák tulajdonosa Székesfehérvár Városgondnoksága Kft.

Az idei évtől a jogtalan eltulajdonítások miatt elővigyázatosabbnak kell lennünk – és kellemetlen, de ez a becsületes főzőbarátainkat, partnereinket is érinti.

A főzőkkel megkötött megállapodás melléklete lesz az a felelősségvállalási nyilatkozat, amit az alábbi linken találnak meg: www.fehervariprogram.hu/384. A részletes tájékoztatót is ezen a linken olvashatják el.

 

Behozhatok kutyát a rendezvényre?

Kisállatokat, házi kedvenceket, kutyát a Rendezvény területére csak pórázon vezetve lehet behozni.

 

Be lehet jönni kerékpárral az eseményre?

A Rendezvény területére kerékpárral, rollerrel vagy kismotorral behajtani biztonságtechnikai okok miatt tilos.

 

Hol lehet majd parkolni?

A Rendezvény egész területén tilos a parkolás, kivéve az engedéllyel rendelkezők (szervezők, fellépők, tűzoltók, mentők) számára. Az engedélyeket a szélvédő mögött látható helyen kell elhelyezni.

A Látogatóknak a Rendezvény melletti utcákban és a kijelölt parkolókban van lehetőségük parkolni, amelyek őrzése nem biztosított (lsd. térkép). A parkoló autókban hagyott értékekért a Szervezők felelősséget nem vállalnak.

 

Be lehet hajtani a főzőterületre autóval?

A főzőterületre autóval csak a megadott időpontban lehet behajtani.

Autóval történő behajtás                               7.30 –9.00
Főzőterület elhagyása járművekkel               9.00-ig
Főzőverseny                                                  9.00–17.00
Autóval történő behajtás a kipakoláshoz       19.30–21.30
Főzőterület elhagyás járművekkel                 21.30-ig
Zárás                                                              21.30  

Annak érdekében, hogy mindenki kényelmesen elférjen, továbbá, hogy a tűz közelében ne legyenek gépjárművek kérünk mindenkit ennek betartására.

 

A helyszínen lesz információs ház?

Igen, természetesen a helyszínen is állunk rendelkezésükre. Információs házunkat a színpad mögött állítjuk fel. Itt kérdéseikre válaszolnak kollégáink, önkénteseink.

 

Kitől kaphatok bővebb információt a részletekkel kapcsolatban?

Fehérvári Programszervező Kft.
Jakab Rózsa
programgazda
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36 70 682 02 33
www.fehervariprogram.hu 

 

 

Share
Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá