Felhívás

 

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából 2017-ben is a Fehérvári Programszervező Kft. rendezi meg szeptember 16-án a XIII. Fehérvári Lecsófőző Vigasságot.

Ez a nap elsősorban a kikapcsolódásról szól, de az Önök számára egyúttal kiváló alkalom lehet egy baráti bulizásra, csapatépítésre, cégük, szervezetük népszerűsítésére is. A tavalyi évhez hasonlóan idén is szeretettel hívjuk, várjuk Önöket erre a jókedvű, élményekkel teli programra, amelyen mi biztosítjuk a helyszínt és a színvonalas, szórakoztató színpadi műsorokat.

Nevezzenek be a lecsókirályi címért folyó, nem mindennapi főzőversenybe! Amíg elkészül a lecsó, a főzők között zenészek, muzsikus bandák gondoskodnak a jó hangulatról.

A rendezvény helye: Székesfehérvár, Dózsa György út – Móri út

A rendezvény ideje: 2017. szeptember 16., szombat

Jelentkezési időszakok:

I. ütem: 2017. július 3–13. Határidő: július 13. 23.00
Fizetési határidő: július 20. 18.00

II. ütem: 2017. augusztus 21–24. Határidő: augusztus 24. 23.00
Fizetési határidő: augusztus 31. 18.00

A főzőhelyeket jelentkezési sorrend alapján értékesítjük.

A regisztrációs felületek az I. ütem végétől a II. ütem kezdéséig zárva lesznek.

Jelentkezés módja: A főzőversenyre a nevezés nem kötelező, de a rendezvényen való részvétel feltételhez kötött.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését és szívesen részt venne egy hangulatos közösségi eseményen, töltse ki a következő linkeken található jelentkezési lapot és a „küldés” gomb megnyomásával regisztráljon az eseményre.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a jelentkezési felületen az első pontban megadott e-mail címre, a regisztráció után rögtön egy összesítő levelet küldünk Önöknek, melyet őrizzenek meg a rendezvény napjáig. Amennyiben ez a levél nem érkezik meg az e-mail címére, úgy azonnal keresse kollégánkat a felhívás végén található elérhetőségeken!

A továbbiakban a jelentkezésükkel kapcsolatos minden hivatalos levelet, a rendezvénnyel kapcsolatos tudnivalókat erre az e-mail címre fogjuk küldeni, így ennek változásáról a saját érdekükben azonnal értesítsék a szervezőket. Ennek elmaradása esetén, az ebből eredő információhiányért a szervezők nem vállalnak felelősséget.

Magánszemélyként, saját baráti csapatával ezen a linken regisztrálhat »

Civil- és egyéb szervezetként ezen a linken regisztrálhat »

Vállalkozásával, cégével az alábbi linken regisztrálhat »

Kérjük a politikai pártokat, hogy a céges jelentkezők között regisztráljanak, és a válaszható üzleti csomagok közül egyedi ajánlatot kérjenek. Jelentkezésük után felkeressük Önöket.

Az intézmények a civil- és egyéb szervezetek linken regisztráljanak. Jelentkezésük után felkeressük Önöket.

Telefonon történő jelentkezésre nincs lehetőség.

A jelentkezés során több főzőhelyet is igényelhetnek a jelentkezők. Az egy időben leadott jelentkezéskor biztosan egymás mellett lesznek a főzőhelyek.

Amennyiben később újabb főzőhelyeket igényelnének, úgy azt nem tudjuk vállani, hogy egymás mellé kerülnek.

A Fehérvári Programszervező Kft. minden jelentkezővel megállapodást köt. A főzőhely/főzőhelyek elfoglalásához szükséges lecsókártyát/lecsókártyákat a megállapodás aláírása és a befizetése után kapják meg a jelentkezők.

A szervezők az alábbi eszközöket és hozzávalókat biztosítják a főzőknek főzőhelyenként:

 • • 1 db tűztálca,
 • • sörpad-garnitúra (2 db sörpad, 1 db sörasztal, összesen 6 férőhely),
 • • 3 kg kenyér (melyet a rendezvény napján, az átvételi pontokon vehetnek át),
 • • 1 adag (kb. 20 kg) tűzifa,
 • • 1 db ajándék lecsókötény.

Ezek átadás-átvételének részleteiről és az eddigi évek tapasztalatai alapján szükségesnek ítélt változtatásokról a www.fehervariprogram.hu oldalon olvashatnak. Ezzel kapcsolatosan minden jelentkezőnek tájékoztató levelet küldünk, de a felhívásban az újdonságok között itt is olvashatnak róla.

 

Részvételii díjak:

 • • magánszemélyeknek bruttó 10.000 Ft/főzőhely,
 • • civil- és egyéb szervezeteknek bruttó 10.000 Ft-tól/főzőhely, reklámozási lehetőséggel 12.000 Ft + áfa/főzőhely,
 • • vállalkozásoknak, cégeknek és politikai pártoknak 25.000 Ft + áfa összegtől/főzőhely.

A részvételi díjat az I. ütemhez kapcsolódóan 2017. július 3–20-ig, a II. ütemhez kapcsolódóan 2017. augusztus 21–31-ig banki átutalással (12001008-01495087-00100003), készpénzben vagy bankkártyával lehet befizetni a Fehérvári Programszervező Kft. pénztárában (Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.), hétfőtől péntekig 10.00 –18.00 óra között.

Amennyiben a regisztrációja után 5 munkanapon belül nem fizeti be a részvételi díjat, jelentkezése érvénytelenné válik!

A főzőverseny menete: Akik amellett döntenek, hogy lecsójukat be is nevezik a versenybe, ezt a jelentkezési felületen rögzítsék. A zsűri reggel végigjár a főzőterületen, majd a megnyitó után 12.00­–16.00 között értékeli a lecsókat. Egy időbeosztást készítünk, és a megadott időpontban kell odahozni a lecsót a Zichy ligetben található zsűrisátorba. 18.00 órakor a színpadon ünnepélyes eredményhirdetés keretében adjuk át a díjakat.

Díjazás:

Az eredményhirdetésen az alábbi díjak találnak gazdára:

 • • Sipi Emlékkupa, melyet az a törzsfőzőnk kap meg, aki már legalább háromszor résztvett a rendezvényen és a zsűri véleménye alapján 2017-ben is remek lecsót főzött.
 • • A Legdekoratívabb Főzőhely, annak a főzőhelynek jár, amelyik a szervezők javaslata alapján a legízlésesebb módon települt ki.
 • • Lecsókirály cím, melyet az a főzőhely nyer el, akik a zsűri értékelése alapján a legfinomabb lecsót nevezi be a versenyre. (Tájékoztatjuk a főzőket, hogy a zsűri három legfinomabb lecsőfőzőt fog javasolni, akik mindannyian kapnak ajándékot a díjátadón és sorsolás útján dől el, hogy a három közül ki lesz a Lecsókirály.)

A szervezők által összeállított házirend (www.fehervariprogram.hu/385) betartása minden főző, minden látogató, minden résztvevő számára kötelező.

 

A Rendezvény tervezett programja:

7.30 Kapunyitás
7.30–9.00 Autóval történő behajtás
9.00-ig Főzőterület elhagyása járművekkel
9.00–17.00 Főzőverseny
18.00 Eredményhirdetés (színpad)
19.30–21.30 Autóval történő behajtás a kipakoláshoz
21.30-ig Főzőterület elhagyás járművekkel
21.30 Zárás

 

Újdonság 2017-ben:

Az elmúlt évben nagyon sok tűztálca és számunkra érthetetlen módon több komplett sörpad-garnitúra is eltűnt a rendezvényről.

A tűztálcák és a sörpad-garnitúrák tulajdonosa Székesfehérvár Városgondnoksága Kft.

Az idei évtől a jogtalan eltulajdonítások miatt elővigyázatosabbnak kell lennünk – és kellemetlen, de ez a becsületes főzőbarátainkat, partnereinket is érinti.

A főzőkkel megkötött megállapodás melléklete lesz az a felelősségvállalási nyilatkozat, amit az alábbi linken találnak meg: www.fehervariprogram.hu/384. A részletes tájékoztatót is ezen a linken olvashatják el.

A Résztvevőnek kettő (a Szervező által hitelesített és főzőhely számmal ellátott) nyilatkozatot magával kell hoznia a rendezvény reggelén, ahol a belépéskor a biztonsági őrök ez alapján átadják neki a megállapodásban rögzített eszközöket.

Ennek hiányában nem kapják meg a tűztálcákat és a sörpad-garnitúrákat.

A visszaadásig a nyilatkozatot aláíró őrizi a tárgyakat, figyel rá és ha mégis eltűnne, akkor kártérítést kell fizetnie Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. számára.

 

Bővebb információ:

Fehérvári Programszervező Kft.
Jakab Rózsa
programgazda
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36 70 682 02 33
www.fehervariprogram.hu

 

Főzzön és győzzön!

 

Sok sikert kívánunk mindenkinek és kellemes szórakozást!

Vigyázzunk egymásra és közös értékeinkre!

 

Székesfehérvár, 2017. július 3.

SZERVEZŐK

Share