• KÉT NAP AZ ÓKORBAN: FLORALIA GORSIUMBAN
  2018. április 23.
  Önkormányzati Kommunikációs Központ

  Septimius Severus császár és kíséretének látványos bevonulása, gladiátorok küzdelme, római légiók csatái, ókori témájú játékok és foglalkozások, színházi előadás, valamint római kori esküvő segítségével tehetünk időutazást a római korba: a Gorsium Régészeti Park idén is Floraliának ad helyet április 28-án és 29-én.
  Bővebben
 • ISMÉT NAGYSZABÁSÚ LESZ A FLORALIA GORSIUMBAN
  2018. április 23.
  FEOL.hu

  A Gorsium Régészeti Park tavaszi nagy ünnepe a Floralia, amelyre ezen a hétvégén kerül sor. Az antik kultúrát éltető és modern korunkból fakadó programok is lesznek.
  Bővebben
 • KÉT NAP AZ ÓKORBAN
  2018. április 23.
  Fehérvár TV

   
 • FLORÁLIA A GORSIUMBAN – LÁTVÁNYOS IDŐUTAZÁSSAL KÖSZÖNTÖTTÉK A TAVASZ ISTENNŐJÉT
  2018. április 28.
  Székesfehérvár.hu

  A Florália első napja idén is többezer látogatót vonzott a Gorsium Régészeti Parkba, ahol megelevenedett az ókori Pannónia világa. Flora, a tavasz istennőjének ünnepén látványos bemutatók, játékok, életképek, interaktív programok hívták időutazásra a látogatókat. Császári bevonulás, ókori menyegző, a színházban pedig antik komédia is várta a vendégeket.
  Bővebben
 • SEPTIMIUS SEVERUS CSÁSZÁR ISMÉT GORSIUMBA LÁTOGATOTT
  2018. április 28.
  Önkormányzati Kommunikációs Központ

  Pannónia minden tájáról érkeztek Gorsiumba az emberek, hogy a győztes hadjárata után ideérkező Septimius Severus császárt üdvözöljék. Már az első napon sokan voltak kíváncsiak a Régészeti Parkban rendezett tavaszköszöntő ünnepre és a császári látogatásra. Gladiátorok, légionáriusok, kelta és germán harcosok, vajákos asszonyok segítségével több mint 1800 évet repülhettünk vissza, hogy két napig a virágzó Római birodalom Pannónia tartományában érezhessük magunkat.
  Bővebben
 • KÉT NAP AZ ÓKORI RÓMÁBAN
  2018. április 28.
  Fehérvár TV

   
 • EGY FLORÁNAK TETSZŐ FELEDHETETLEN ÜNNEP
  2018. április 30.
  FEOL.hu

  A császár ismét bevonult, s két napig folyamatosan zajlott az élet a Gorsium Régészeti Parkban, a Floralián.
  Bővebben
Share
Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá