Készen állnak a Kisangyalok

Közel ötszáz diák részvételével zajlott a Kisangyalok Kara pénteki kóruspróbája a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, majd a nagyszabású esemény helyszínén, a Városház téren.

A tavaly indult kezdeményezés népszerűségét és sikerét az idei részvételi létszám igazolja. Tizenhárom általános iskola tanulóinak közreműködésével, a felkészítő tanárok és a szülők támogatásával advent negyedik vasárnapján, december 18-án 17.00 órakor valósulhat meg mindaz, ami egykor Hartyáni Mária énektanár ötlete, álma volt.

A Kisangyalok formáció első közös összpróbája Mihály György karnagy vezénylésével ma délelőtt megtöltötte a Szent István-termet. A több száz diák a vezető szaktanárok irányításával nagy lelkesedéssel kezdett hozzá a próbafolyamathoz. Cserta Balázs zenei vezetőnek köszönhetően az egymást követő karácsonyi énekek dramaturgiája is megfelelően illeszkedik az ünnep üzenetéhez.

A tizenegy dalt két részben hallhatjuk majd a színpadon. Az első énekblokkot követően dr. Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök közösen gyújtja meg a negyedik gyertyát a város adventi koszorúján. A műsor második felében ismét felcsendülnek az ünnepi dallamok, amelyekből egy kis ízelítő ma már hallható volt a Városház téren. A körülbelül 15 perc összidejű produkcióban elhangzik többek között az „A kis Jézus megszületett”, a „Pásztorok, keljünk fel” a „Mennyből az angyal”, a „Soha nem volt még”, a „Hej, víg juhászok” és a „Pásztorok, pásztorok” című dal.

A Kisangyalok szabadtéri próbája nagy érdeklődés mellett zajlott: nem csak az éppen arra járók, hanem a szülők és a sajtó képviselői is elismerő tapssal jutalmazták a fellépésre készülőket. A főpróbát figyelemmel kísérte Hartyáni Mária, a tavaly adventkor indított kezdeményezés megálmodója is. Székesfehérvár ismert és szeretett zenepedagógusa 1992-ben hagyta abba a tanítást véglegesen, ám ezután is ösztönzést érzett arra, hogy a közös éneklés öröme jegyében újra összehozza a gyermekeket és a pedagógusokat. Kezdeményezését a város szívesen fogadta és örömmel csatlakoztak hozzá az iskolák is. Hartyáni Mária úgy fogalmazott: „Éneklő és zenélő gyermekek nélkül nem lehetne egyetlen ünnepséget sem megtartani. Egy-egy ünnepi esemény színvonala, magasztossága azon is múlik, hogy milyen énekes, vagy hangszeres produkció hangzik el benne.”

Angyalaink tehát felkészültek, a közös produkció összeállt. Minden készen áll az ünnephez méltó zenei műsor bemutatására – idén egy jeltolmács is segíti abban, hogy a karácsonyi dalok üzenete mindenki számára valódi „lélek ajándék” legyen.

 

Share
Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá