Folytatódik a Fehérvári Advent

A Fehérvári Advent ezen a héten is várja a Belvárosban sétálókat, utolsó ajándékok után kutatókat. Még tart az adventi vásár, a december 23-i péntek pedig színpadi műsorokat is tartogat: 17.30-tól az UniCum Laude Énekegyüttes szórakoztatja a Városház térre látogatókat, 18.00 órakor pedig Zsigmond Lala karácsonyi lemezbemutató koncertje kezdődik.

Aki csak ezekben a napokban látogat el Székesfehérvár belvárosába, még mindig barangolhat az adventi vásárban, megcsodálhatja az egész országban elismerő szavakkal emlegetett belvárosi díszítést, a csodálatos díszvilágítást: ezeket csak karácsony után bontják le, a város karácsonyfája pedig vízkeresztig a helyén marad. December 20-án, kedden 16.30–17.30 között a Városház téren filmet forgat a Fundamentalfilms csapata, ehhez egy emelőkosaras autót is igénybe vesznek, kérik az arra járók türelmét.

December 23-án, pénteken, karácsony előestéjén újabb zenei produkciók lesznek a Városház téri Adventi színpadon. 17.30-tól hangulatos koncertet ad az UniCum Laude Énekegyüttes. A formáció 1994-ben alakult, minden tagja magas szintű kórusmúlttal rendelkezik, néhányan szólistaként is vállalnak fellépéseket. Az UniCum Laude már nevében is tükrözi műsorpolitikáját, amely a zenetörténet széles rétegeinek ritkán hallható, különleges darabjaira épül. Az együttes repertoárjában megtalálhatók a reneszánsz egyházzene és a madrigálok legszebbjei, csakúgy, mint a modern hangzásokra törekvő kortárs zene képviselői, vagy azok az igényes pop-átiratok, melyek az 1999-ben megjelent első lemezükön hallhatók. Talán különleges az a hangzásvilág is, melyet a hat férfiénekes mutat be.

A Fehérvári Advent színpadi műsorait Zsigmond Lala karácsonyi lemezbemutatója zárja, a koncert 18.00 órakor kezdődik az Adventi színpadon. Zsigmond Lala a 2013-as Fehérvár Hangja verseny döntőse volt, azóta a fehérvári rendezvények állandó fellépője szólóban és zenekarral is. A Spencer Hill Magic Band és a OneDay zenekar frontembereként többféle zenei stílust is megszólaltat, a Veszprémi Petőfi Színház nézői pedig már az Abigél musicalben is láthatták. Idén decemberben jelent meg Ünnep című karácsonyi CD-je: a boltokban nem kapható lemez dalaiból elsőként a fehérvári közönség kaphat ízelítőt. A lemezbemutató koncerten magyar és külföldi karácsonyi világslágerek csendülnek fel, újragondolt változatban.

 

Részletes adventi programok: www.fehervariprogram.hu/161
 

 

Share
Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá