Ének az esőben – Mindenki nyert az idei Bolondballagáson

Kasszás Erzsi többszörözve, Minyonok, lakodalmas társaság és aerobik csapat – az idén is jó ötletekkel, látványos jelmezekkel álltak elő a végzősök a pénteki belvárosi Bolondballagásra. Bár az eső elmosta a buli végét, azért mindenki örülhet: az időjárásra tekintettel a zsűri úgy döntött, győztest nem hirdet, viszont minden fellépő osztály 25-25 ezer forintot kap hozzájárulásként a bankettjéhez.

Ha a suliban néha elő is fordult, innen most nem késett el senki: a fél nyolcra meghirdetett gyülekezőn ott volt minden jelentkező az Alba Plaza előtti téren, ahol Mészáros Attila alpolgármester és Nagy Boglárka, a Székesfehérvári Diáktanács elnöke köszöntötte a résztvevőket és kívánt mindenkinek jó szórakozást. Bár lógott az eső lába, a szervezők úgy döntöttek, a hagyományos útvonalon, a Liszt Ferenc utcán, a Városház téren és a Fő utcán át a Zichy Színpadig vonul a menet, hogy minél többen élvezhessék a bolondozó végzősök énekléssel fűszerezett, hangos jókedvét.

 A maskarák között láttunk lakodalmas csoportot, aerobikos csapatot, megérkeztek a Minyonok is, egy, az osztályfőnök által rabláncon vezetett osztály is felvonult, sőt, Kasszás Erzsi is, méghozzá többszörözve! Az esős időben a legpraktikusabb ötletnek talán a Tóparti  művészetis osztályáé bizonyult: ők medúzának öltöztek, ehhez pedig esernyőket használtak…

A színpadi produkciók közben aztán el is eredt az eső, és bár szinten minden osztály és a négytagú zsűri – Cser-Palkovics András polgármester, Vakler Anna művészeti tanácsadó, Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatónője és Váradi Imre, a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársa – is sokáig kitartott, azért végül az eső nyert, a rendezvény a Vörösmarty Színház aulájában ért véget.

Ez a bolondballagás emlékezetes marad, ebben biztos vagyok – mondta a polgármester az eredményhirdetésen, ahol a diákoknak és a fellépő osztályfőnököknek is megköszönte a részvételt, majd bejelentette: a zsűri úgy döntött, győztes nem hirdetnek, viszont az időjárás okozta rendkívüli körülményekre való tekintettel minden, a fellépést vállaló osztály 25-25 ezer forintot kap az önkormányzattól az érettségi bankettjének költségeihez.

Szöveg, fotó: Hajnal Csilla

Share
Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá