Táncosok, koncertek a Lecsófesztiválon

Szeptember 16-án ismét Lecsókirályt vagy Lecsókirálynőt koronázunk és új gazdára talál a „Sipi” Emlékkupa is a XIII. Lecsófőző Vigasságon, ahol ebben az évben is majdnem hatszáz bográcsban rotyog majd a lecsó. A rendezvényt színpadi műsor és kirakodóvásár is színesíti.

A Zichy ligetben felállított színpadon tíz órakor indulnak a programok: a Kid Rock and Roll SE bemutatója után dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönti a résztvevőket, nézelődőket. A Lecsófőző Vigasság napján, szeptember 16-án ünnepeljük a Magyar Népdal Napját, ez alkalomból érkezik a színpad elé 250 diák, hogy közös énekléssel, két dalcsokorral köszöntse az eseményt.

Hagyományosan a lecsófesztiválon tartják a Városi Nyugdíjas Klubok Sportvetélkedőjének eredményhirdetését, az ünnepélyes díjátadó 14 órakor kezdődik. Ezt követően táncosok szórakoztatják a közönséget: a Várpalotai Vision Hip-Hop Dance, a Laguna KTSE és a Megadance Táncstúdió önálló produkcióit láthatják a nézők a Kerekes Band koncertjéig, ami fél ötkor kezdődik.

A főzőverseny eredményhirdetése, amelyen kiderül, ki lesz a Lecsókirály vagy Lecsókirálynő 2017-ben, 18 órakor lesz. Ekkor derül ki az is, ki viheti haza a „Sipi” Emlékkupát és díjat nyer a legszebb főzőhelyet kialakító csapat is. A rendezvény zárásaként 19 órától buliligetté alakul a Zichy liget: a Zero Music Band koncertjén bulizhatnak a résztvevők este kilenc óráig.

Arról, hogy a lecsófőző csapatok se maradjanak zene nélkül, a Band Of Streets, a New Orleans Funky, valamint a Magustones gondoskodik: a nap folyamán az együttesek a főzők között zenélnek majd.

A Zichy ligetben található gyermekjátszóban az őszhöz kapcsolódó kézműves foglalkozások várják a gyerekeket, akik erdei manócskákat, madárijesztőt vagy szélforgót készíthetnek természetes anyagokból, de megismerkedhetnek az agyagozással és kipróbálhatják a virágkötészetet és a gyékényezést is.

A szervezők a legkisebbekre is gondoltak: a babasarokban pelenkázót, etetőszéket és játékokat is találnak a rendezvényre érkező kisgyermekes szülők.

    

Lecsófőzőknek

Helyszín: Dózsa György út, Móri út, Zichy liget

7.30–9.00 A főzőterület elfoglalása
8.00–12.00 „Lecsó csomag” átvétele a Zichy ligeti információs pontban
12.00–16.00 Zsűrizés
18.00 Eredményhirdetés a színpadon
19.30–21.30 A főzőterület elhagyása

 

Programok a Zichy ligeti színpadon

10.00–10.05    Megnyitó – köszöntőt mond dr. Cser-Palkovics András polgármester, közreműködik a Kid Rock and Roll SE
10.30               A Magyar Népdal Napját köszönti 250 diák
14.00               A Városi Nyugdíjas Klubok Sportvetélkedőjének ünnepélyes díjátadója
14.30               Tánc a színpadon – a Várpalotai Vision Hip-Hop Dance, a Laguna KTSE és a MegaDance Táncstúdió önálló produkciói
16.30               A Kerekes Band koncertje
18.00               A főzőverseny eredményhirdetése és díjátadása
19.00               Buliliget: a Zero Music Band koncertje
21.30               A rendezvény zárása

 

Utcazene a lecsófőzők között

10.00–11.00, 13.00–14.00 Band of Streets
11.00–12.00, 14.00–15.00 New Orleans Funky
12.00–13.00, 15.00–16.00 Magustones

 

Egyéb programok

A gyermekjátszóban az őszhöz kapcsolódó kézműves foglalkozások: erdei manó, szélforgó és madárijesztő készítése, virágkötés őszi virágokból, agyagozás, gyékényezés a Zichy ligetben. 
A babasarokban pelenkázó komód, etetőszék a kisgyerekes családok kényelméért.

 

 

Share
Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá