Székesfehérvári Királyi Napok, nézői szemmel

Lezárult a Székesfehérvár Megyei Jogú Város és a Fehérvári Programszervező Kft. közös fotópályázata: a kiírók Székesfehérvári Királyi Napok, az én szememmel címmel keresték a város augusztusi összművészeti fesztiváljának emlékezetes pillanatait megörökítő amatőr fotókat. A legjobb alkotások készítői értékes ajándékcsomagokkal gazdagodtak: az ajándékokat dr. Cser-Palkovics András polgármester adta át a Székesfehérvári Királyi Napok önkénteseinek szervezett szeptember 8-i rendezvényen, ahol valamennyi közreműködőnek köszönetet mondott a tíz nap során végzett munkáért.

A pályázat meghirdetői ezen a módon is szerették volna megismerni a város legnagyobb augusztusi ünnepségsorozatára látogatók egyéni nézőpontját. A közönség által készített, #kiralyinapok2017 és #kiralyinapok hashtagekkel ellátott, Instagramra és Facebookra feltöltött képek közül háromfős zsűri választotta ki a legjobb három alkotást – nyertesnek az a pályázó számított, akinek képén a zsűri szerint keresztül leginkább átjött a Királyi Napok hangulata.

Az ítészek – Simon Erika, az Önkormányzati Kommunikációs Központ fotóriportere, Nagy Boglárka, a Székesfehérvári Diáktanács elnöke és Lőrincz Miklós, a Fehérvári Programszervező Kft. kommunikációs munkatársa – a közönség által feltöltött, a kiírásnak megfelelő közel kétszáz fotót és kisebb albumot olyan szemmel is vizsgálták, hogy a későbbiekben mely képeket lehet promóciós célra, például plakátokon, kiadványokban, sajtóban felhasználni.

Döntésük nyomán harmadik helyezést ért el Berzy Bernadett (Székesfehérvár), aki II. Vak Béla óriásbábját sajátos pozícióban örökítette meg a 10-es huszárok Városház téri emlékműve előtt. A második díjat Molnár Sarolta (Budapest) romantikus fotója érdemelte ki, amelyen egy gólyalábas csókot lop egy hölgytől. A zsűri dr. Tésits Róbert (Pécs) nyolc képből álló sorozatát ítélte a legjobb alkotásnak: a képeken esti fényekben szerepelnek a királyi óriásbábok, fáklyás városnézésre indul a közönség, látunk két „kockát” az Alba Regia Táncegyüttes Mozdulatlan legendáiból, és egy kép erejéig a koncertet adó Király Viktor is feltűnik.

A legjobb alkotásokat a Fehérvári Programszervező Kft. a promóciós anyagaiban felhasználja, emellett az alkotók értékes ajándékcsomagokkal is gazdagodtak: a város és a UPC ajándékait dr. Cser-Palkovics András polgármester adta át a Királyi Napok önkénteseinek szervezett szeptember 8-i rendezvényen, ahol az önkéntesek mellett a Fehérvári Programszerkesztő Kft.-nek és az Alba Regia Táncegyesületnek is köszönetet mondott a tíz nap során végzett munkáért.

Augusztus hónap önkéntesének Hídvégi Krisztiánt választotta a Fehérvári Programszervező Kft. csapata: „A hónap önkéntese” elismerést és a vele járó tárgyjutalmat dr. Cser-Palkovics András polgármestertől és Juhász Zsófiától, a Fehérvári Programszervező Kft. ügyvezetőjétől vehette át az eseményen. Ugyancsak oklevelet vehetett át az Alba Regia Táncegyesület főzőcsapata, akik a Táncház idén felavatott fészerében készült étkekkel látták el a Királyi Napok résztvevőit, a néptáncfesztivál során végzett önkéntes munkájáért pedig Ludman Gábor kapott elismerést.

Szöveg: Lőrincz Miklós, fotó: Igari Balázs

Share
Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá