Zenés gálaműsor az Idősek Világnapján

„Csak egy tánc volt...” címmel nosztalgiadélutánra invitálta az önkormányzat a város idős lakóit október 2-án. A hagyományos gálaműsor előtt a polgármester köszöntötte a nyugdíjasokat az Idősek Világnapja alkalmából az Alba Regia Sportcsarnokban.

Kis figyelmesség, apró ajándék is fogadta a világnapi rendezvényre érkezőket a sportcsarnok bejáratánál hétfőn. Barátnőkkel, társaságban jöttek sokan a már hagyományos programra, amellyel az önkormányzat kifejezi megbecsülését a városban élő idősek iránt. A polgármester, Cser-Palkovics András üdvözölte a szülők és nagyszülők generációját. Az Idősek Világnapján rendezett ünnepség jó alkalom arra, hogy jókedvvel mondjunk köszönetet a sok-sok munkáért, és arra is, hogy minél több embernek örömet szerezzünk. A problémákat is könnyebben megoldhatjuk, ha odafigyelünk egymásra, megállunk néha és megajándékozzuk egymást egy mosollyal – hangsúlyozta a városvezető.

A gálaműsor előtt a polgármester az Emberi Erőforrások Minisztériuma oklevelét adta át Magony Tamásnak a város sportéletében a különböző generációk számára végzett egészségmegőrző, a mindennapi testmozgást elősegítő kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként. Magony Tamás az egyik motorja a Nyitott Tornatermek programnak, amelynek keretében több olyan mozgásformát is kínálnak, amely kifejezetten az idős korosztályt célozza meg – hangzott el a méltatásban.

A „Csak egy tánc volt...” című nosztalgiaműsor a táncdalfesztiválok idejét, a legendás hatvanas-hetvenes éveket idézte meg. A Vörösmarty Színház két színművésze, Váradi Eszter Sára és Keller János előadásában hangoztak fel a múlhatatlan slágerek, amelyekhez a kíséretet az Alba Regia Szimfonikus Zenekar tagjai alkotta vonósnégyessel kiegészült Alba Stúdiózenekar adta. A műsorban Ruff Tamás, a Magyar Honvédség Székesfehérvár Helyőrségi zenekarának karmestere vezényelt.

Fotó: Igari Balázs
Videó: Göbölyös Imre (fehervar.net)

Share
Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá