Fiatalos rendezvények októberben

Több nagyrendezvényt is szervez a város októberben a Székesfehérváron tanuló diákoknak: jövő hétfőn lesz az Alba Regia Felsőoktatási Expo, szerdán a II. Székesfehérvári Felsőoktatási Gólyabál, október 27-én, pénteken pedig a IV. ifiFESZT. Ma délután ez utóbbi két eseményről tartottak sajtótájékoztatót a Petőfi Kultúrtanszéken.

A tanulmányokat illető és szórakoztató rendezvények is várnak ebben a hónapban a diákokra: a jövő hétfőn lesz a Felsőoktatási Expo, ehhez kapcsolódva a városvezetés roadshow keretében járja végig a fehérvári iskolákat, hogy felhívja a figyelmet a helyi egyetemi képzésekre. Az őszi szünethez közeledve azonban a szórakozás sem marad ki a kínálatból: előbb a II. Felsőoktatás Gólyabálon, majd a IV. ifiFESZT-en bulizhat a város diáksága – hangzott el a tájékoztatón. Mészáros Attila alpolgármester hangsúlyozta, a gólyabál tavaly hagyományteremtő szándékkal indult Fehérváron, a Hallgatói Tanács kezdeményezésére. A bál igazi közösségépítő rendezvény, amely lehetőséget ad a három fehérvári intézmény – a Corvinus helyi campusa, az Óbudai egyetem műszaki kara és a Kodolányi – hallgatóinak az ismerkedésre. Az ifiFESZT az idén a megszokottól eltérő időpontban lesz, tavasz helyett most ősszel, október 27-én, pénteken, a helyszíne pedig a Petőfi Kultúrtanszék, hiszen az egyetemisták mellett a középiskolásokat is szeretnék idecsábítani – mondta az alpolgármester, aki arra biztatta a középiskolás zenekarokat: jelentkezzenek, mutassák meg magukat a bulin, ahol a legjobb zenekar elnyeri az Arany Dobverő-díjat.

A jelentkezés már elindult, és tart egészen október 20-ig. Érdemes részt venni a versenyben, hiszen amellett, hogy nagyobb közönség előtt játszhatnak, a zenekarok szakértő zsűritől kaphatnak tanácsokat, ami segítheti a további fejlődésüket – emelte ki Benkő-Igaz Krisztina. A Fehérvári Programszervező Kft. szakmai vezetőjétől megtudtuk: 2014-ben a Just Five, 2015-ben a Pythagoras, 2016-ban pedig a CB Radio csapata vihette haza az Arany Dobverő-díjat, amely mellé idén is jár a fellépési lehetőség a jövő évi FEZEN fesztiválon. A versenyről, a jelentkezés módjáról a www.fehervariprogram.hu honlapon lehet olvasni.

A középiskolás bulit megelőzi a jövő heti Felsőoktatási Gólyabál, amelyet másodszor rendeznek meg október 18-án, szerdán a Hotel Magyar Királyban. A program a klasszikus báli hagyományok szerint épül fel – tudtuk meg a Váradi Imrétől, a Programszervező Kft. munkatársától. A Laguna KTSE látványos nyitótánca után először a FunThomas Band játszik, majd – a Diáktanács javaslatát is figyelembe véve – a népszerű rockzenekar, az Intim Torna Illegál veszi birtokba a színpadot. Éjfél után hajnalig a Mizu szülőatyja, Pixa pörgeti a korongokat. Ez a bál sem múlhat el bálkirály- és bálkirálynő-választás nélkül, a greenboxban kétféle háttér előtt készülhetnek majd az emlékfotók, és természetesen lesz tombola is. A belépő ára elővételben 1000 forint, a helyszínen 1500 forintért lehet jegyet váltani.

Hajnal Csilla
Fotó: Molnár Artúr (ÖKK) és Lőrincz Miklós

IV. ifiFESZT »

Arany Dobverő-díj »

II. Székesfehérvári Felsőoktatási Gólyabál »

 

Share
Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá