Fiatalos és elegáns: gólyabál másodszor

Hajnalig tartott a buli a Hotel Magyar Király nagytermében szerdán: a II. Székesfehérvári Felsőoktatási Gólyabálon a FunThomas Band​ bulija és az Intim Torna Illegál koncertje után DJ Pixa pörgette a korongokat. A közönség bálkirálynőt és bálkirályt is választott Sterczer Johanna és Leel-Őssy Dániel személyében, a „királyi pár” mindkét tagja az Óbudai Egyetem hallgatója.

Hölgyeknek koktélruha, uraknak öltöny – ez állt a báli meghívóban, és a közönség ennek megfelelően is érkezett az eseményre: a Hotel Magyar Király előtt kis csoportokban beszélgettek a fiatalok a II. Székesfehérvári Felsőoktatási Gólyabál hivatalos megnyitója előtt. A vendégeket – a fehérvári egyetemek vezetőit, oktatóit és hallgatóit – a polgármester üdvözölte elsőként. Cser-Palkovics András arról beszélt, hogy fiatalok nélkül nem lehet egyetemi hagyományokat teremteni, ezért jó, hogy ismét sokan eljöttek a gólyabálra, ahol egy szép estét tölthetnek el együtt a három egyetem hallgatói, fiatalosan, de elegánsan. A diáktársakat a Budapesti Corvinus Egyetem fehérvári campusának képviseletében az elsőéves Holl Nándor, majd a Kodolányi János Főiskola Hallgatói Önkormányzatának (HÖK) elnöke, Horváth Petra és az Óbudai Egytemen Alba Regia Műszaki Karának HÖK elnöke, Takács Lolita köszöntötte.

Igazi bál nincs nyitótánc nélkül, a gólyabálban a Laguna KTSE táncosainak keringője hívta a parkettre a közönséget, amely ezután a várpalotai FunThomas Band zenéjére rophatta – volna, de a fiatalok inkább csak hallgatták az amúgy igazán jó zenéket. A többség inkább fotózásra adta a fejét: folyamatosan állt a sor a greenbox-sarok előtt, ahol egyedül vagy barátokkal álltak össze a bálozók, hogy vicces, de legalábbis mosolygós képeken vihessék magukkal a buli emlékét. Időközben a király és királynő címére pályázók is bejelentkeztek, aztán be is mutatkoztak a közönségnek. A „szavazzatok rám” típusú egyszerű szlogen mellett volt, aki komolyabb ígéretekkel is előállt, a legnagyobb tapsot talán mégis az az uralkodójelölt aratta, aki egyszerűen csak a „legyetek boldogok” kívánsággal igyekezett megnyerni a szavazókat. Amint később kiderült, a legnagyobb tábora az Óbudai Egyetemnek lehetett, hiszen a királynő és a király is erről az intézményről érkezett a bálba: a korona Sterczer Johanna és Leél-Őssy Dániel fejére került éjfél után, „népük” nagy örömére.

A koronázás előtt a hallgatók nagy kedvence, az Intim Torna Illegál zenekar koncertezett, a dübörgő zene meghozta a kedvet, a színpad előtt ugráló, táncoló, csápoló, a bandával együtt éneklő közönség láthatóan nagyon jól érezte magát. A királyválasztás és a tombolasorsolás ideje adott szusszanásnyi szünetet, hogy aztán újra induljon a buli: egy másik kedvenc, DJ Pixa állta a pult mögé, a zárásig az ő zenéjére buliztak a gólyabál vendégei.

Hajnal Csilla
Fotó: Lőrincz Miklós, Molnár Artúr (ÖKK) és Simon Erika (ÖKK)

Share
Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá