Zenei eseménnyel indul az őszi szünet

Az őszi szünet előtti utolsó napon, október 27-én, pénteken 18 órától ifiFESZT várja a fehérvári középiskolás diákokat a Petőfi Kultúrtanszéken. Az esemény keretében középiskolás zenekarok csapnak össze az Arany Dobverő-díjért, majd stand-uppal és a Lóci játszik Akusztik műsorával folytatódik az est, amelynek végén DJ Embryo pörgeti a lemezeket.

Negyedszer rendezi meg a város az ifiFESZTET, amelynek legfontosabb része a középiskolás zenekarok Arany Dobverő-díjért folyó versenye. 2014-ben a Just Five, 2015-ben a Pythagoras, 2016-ban pedig a CB Radio csapata vihette haza az elismerést, amely mellé idén is jár a fellépési lehetőség a jövő évi FEZEN fesztiválon. A zenekarok szakmai zsűri – Mits Gergő zenész, Zsigmond Lala, a 2013. évi Fehérvár Hangja döntőse, valamint Nagy Bogi, a Székesfehérvári Diáktanács elnöke – előtt csapnak össze.

A versenyre három fehérvári zenekar nevezett az október 20-i határidőig. A rockzenét játszó Basemen már visszatérő versenyző, bár a felállásuk változott tavaly óta: a zenekar tagjai a Vasvári Pál Gimnáziumban, a Ciszterci Szent István Gimnáziumban és a Jáky József Szakgimnáziumban tanulnak, egyik tagjuk pedig már a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója. A Black Rooster blues és rock feldolgozásokat játszik, tagjai a Vasvári Pál Gimnáziumból és a Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziumból jönnek. A harmadik zenekar, a 21 gramm alternatív popot játszik, tagjaik a Vasvári Pál Gimnáziumban és a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnáziumban tanulnak, egyik tagjuk pedig a Pesti Magyar Színiakadémia diákja.

A középiskolások produkcióit sztárvendégek előadásai és izgalmas kísérőprogramok is színesítik. A zenekarok versenye 18 órakor kezdődik, majd a stand-up comedy közkedvelt képviselője, Felméri Péter szórakoztatja a közönséget, 20 órától a Lóci játszik Akusztik koncertje következik, 21 órától pedig DJ Embryo pörgeti a lemezeket. Menet közben társas-, szituációs és szerepjátékok, X-BOX „közösségi táncos” program részesei lehetnek a fiatalok. A részvétel a fehérvári középiskolások számára ingyenes.

Share
Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá