Csendes éj a Kisangyalok karával

Az első adventi vasárnapon, december 3-án este hat órakor hallhatjuk a Városház téren a Kisangyalok karát, amelyben 11 iskolából majdnem 400 fehérvári kisiskolás énekli majd a legszebb karácsonyi dalokat. Az alkalmi kórust Polgár Zoltánné vezényli.

Két évvel ezelőtt állt össze először a város énekelni szerető diákjaiból a Kisangyalok kara. A kezdeményezés elindítója Hartyáni Mária, Marika néni. A közös éneklés tavaly is sikert aratott, így ebben az évben is hallhatjuk majd a Városház téren az alkalmi kórust a Városház téren.

A felhívásra tizenegy iskolából majdnem 400 gyermek jelentkezett. Az idei kórusban a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Táncsics Mihály Általános Iskola, a Zentai Úti Általános Iskola, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola, a Széna Téri Általános Iskola, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Tagintézménye, a Bory Jenő Általános Iskola felsős kórusa, a Felsővárosi Általános Iskola, a Fehér Vár Waldorf Iskola és AMI, a Kossuth Lajos Általános Iskola, valamint a Tóvárosi Általános Iskola diákjai vesznek részt. A felkészülés, a próbák már el is kezdődtek, az iskolák megkapták a kottákat. A zenei alapot Cserta Balázs készíti, a jövő héten már ennek birtokában gyakorolnak a gyerekek az iskolákban. A közös főpróbát december 1-jén tartják a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A Kisangyalok karát, amelyben egy dal erejéig a felkészítő tanárok és néhány idősebb diák is szerepet vállal majd, Polgár Zoltánné, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI pedagógusa vezényli.

Az Adventi színpadon december 3-án 18.00 órakor, a gyertyagyújtás idején hallhatjuk majd a csengő gyerekhangokat. A kórus többek között a Csendes éj, az Ó, gyönyörű szép..., az A kis Jézus, az Ige megtestesült című karácsonyi dalokat is énekli, meghitt pillanatokat szerezve a közönségnek.

Mindenkit szeretettel várunk a Városháza elé advent első vasárnapján!

Hajnal Csilla

Share
Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá