Idén is jár a mesebeli gőzös

Jövő vasárnap felgyúlnak advent fényei, és újra útjára indul a karácsonyi kisvonat, amely a tavalyi fehérvári advent legnépszerűbb látványossága volt. A kisvonat az adventi hétvégéken 16–20 óra között, hétköznapokon a délelőtti gyermekműsorok ideje alatt 9–12 óra között, délután pedig 16–19 óra között robog a város karácsonyfája alatt.

A karácsonyi képeskönyvek elmaradhatatlan tartozéka a fényben ragyogó karácsonyfa alatt zakatoló játékvonat. Az idilli kép tavaly – egy fehérvári kötődésű, lelkes mérnökcsapat munkájának köszönhetően – valósággá lett a Városház téren.

A mesebeli vonatozás idén is folytatódik: a klasszikus gőzös vontatta szerelvény egy három méter sugarú köríves pályán „pöfög” majd. Az ünnepi díszbe öltöztetett mozdony hossza 1,25 méter, szélessége 55 centi, a magassága egy méter – éppen megfelelő méretű ahhoz, hogy a legkisebb gyerek is minden részletet megcsodálhasson rajta. A lokomotív kétvagonnyi ajándékot szállít, igazi mesevilági, 1-3 km/h sebességgel.

Interjúnk a kisvonat építőivel:

Fiatalok építették, fiataloknak

A 2016-os Fehérvári Advent egyik legnépszerűbb látványossága a karácsonyi kisvonat volt, amely ajándékokkal teli vagonjait vontatva heteken át fáradhatatlanul robogott a város karácsonyfája körül, a gyerekek és szüleik nagy örömére. A klasszikus gőzösből és két kocsiból álló ünnepi díszítésű szerelvényt fiatal fehérvári tervezők, mérnökök – Gyöngy András, Pintér Gergely, Pintérné Markovich Marcella és Pintérné Tóth Viktória – építették a Fehérvári Programszervező Kft.

 

Share
Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá