Meglepetés minden napra

Mikor lesz már karácsony? – az első adventi naptár azért született jó száz évvel ezelőtt, hogy egy türelmetlen gyermeknek megkönnyítse az ünnepig tartó várakozást. A történet szerint édesanyja ablakokat vágott egy papírra, huszonnégyet, az ablakok mögé pedig cukorkákat tett, megédesítve fia minden napját karácsonyig.

Idén a fehérváriaknak is lesz adventi naptáruk, nem is akárhol. A Városháza ablakaiban december elsejétől minden nap más és más meglepetés várja az arra járókat. Cukorka helyett egy-egy szép vers, mese, egy novella, egy fülbemászó dal vagy zenedarab rejtőzik majd a számok mögött. A fényfestéssel mesebeli kincsesházzá változtatott épületből ismert és kevésbé ismert emberek nyújtják át az aznapi, lélekmelengető ajándékot. Jöjjenek el, nyissuk ki együtt az ablakokat, találkozzunk december 1. és 23. között minden nap este fél hatkor a Városháza előtt!

Adventi programok »

 

 

 

 

 

Share
Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá