Kis- és nagy gyerekek együtt énekeltek

Népdalok, Weöres Sándor versei, részlet a Dzsungel könyve musicalból, ismert popslágerek – a Versünnep és Fehérvár Hangja tehetségeinek színvonalas szórakoztató műsorát három kistelepülésen mutatták be. A program a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) pályázatának köszönhetően valósult meg.

Három Fejér megyei kistelepülésen, Alapon, Nagylókon és Sárkeresztúron jártak a minap a Versünnep és a Fehérvár Hangja fiatal tehetségei, hogy a Vörösmarty Színház művészeti intendánsa, Matuz János által összeállított és rendezett műsort bemutassák. A programra az NKA közművelődési kollégiumának tehetséggondozást támogató pályázatán elnyert összeg (480 ezer forint) teremtett lehetőséget. A műsorban a Fehérvár Hangja győztese, Ferenczy-Nagy Boglárka mellett két másik döntős, Kaifis Zoé és Németh Patrícia, valamint a diákszínpadokról és a Versünnepről ismert Bakó Fanni, Darkó Dániel és Varga Eszter lépett színpadra.

A fiatalokat Alapon főként óvodások várták a művelődési házban, a 3-4 éves apróságok is figyelmesen, élvezettel hallgatták a dalokat, amelyek közül több ismerős volt számukra, hiszen elhangzott többek között a Bóbita, a Kutyatár, de hallhattak részletet a Dzsungel könyve című musicalból is. És persze mese is volt, a Fut, robog a kicsi kocsi című dalocskát pedig közösen énekelte, tapsolta a fellépőkkel az ovis közönség. A kedves vendéglátás után Nagylókra érkeztek a fehérvári diákok, ahol felnőttek előtt énekeltek, verseltek. Innen Sárkeresztúrra indultak tovább, ahol a közösségi ház terme szintén megtelt, nagy örömmel fogadták a műsort a felső tagozatos diákok, tanáraik és más érdeklődők, akik hálás tapssal köszönték meg a nívós produkciót.

A programban résztvevő diákok a műsor rövidített változatával fellépnek Székesfehérváron is, a város pedagógusait köszöntő ünnepség részeként.

Hajnal Csilla
Fotó: Paulik Anna

Share
Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá