Királyok a Belvárosban

A júliusi hétvégék már a Koronázási Ünnepi Játékokra hangolnak: augusztus 5-ig minden szombaton este hatkor megjelennek majd az óriásbábok a Fő utcán, hogy hagyományőrzők kíséretében hívják fel a figyelmet az augusztusi rendezvényekre. Az első szombat más meglepetést is tartogat a Belvárosban sétálóknak, akik a Koronázási Szertartásjátékra szóló belépőjüket is megvásárolhatják a programon.

A Vörösmarty Színház előtt az óriásbábokkal együtt négy „élő királlyal” is találkozhatnak július 1-jén, szombaton az arra járók: a Koronázási Szertartásjáték eddigi négy uralkodója, azaz színész főszereplője is ott lesz ugyanis azon a beszélgetésen, amely 18.30 órakor kezdődik.

Szent István, Szent László, Könyves Kálmán, II. (Vak) Béla – vagyis Varju Kálmán, Makranczi Zalán, Egyed Attila, Száraz Dénes – várja a nézőket. Ide érkeznek a 18 órakor kezdődő felvonulás végén az óriásbábok is, igen előkelő társaság gyűlik tehát össze szombaton a színház előtt, ahol jelen lesz az előadás zeneszerzője, Szirtes Edina Mókus és a rendező, Szikora János is. A Vörösmarty Színház igazgatója az előkészületekről, az idei újdonságokról beszél majd a közönségnek. Az érdeklődők közös fotókat is készíthetnek kedvenc színészeikkel, és arra is lehetőség lesz, hogy a kifejezetten az alkalomra tervezett képeslapokat dedikáltassák a művészekkel. Ezt már csak azért is érdemes lesz megtenni, mert szombaton, július 1-jén kezdődik a Koronázási Szertartásjáték jegyeinek árusítása, aki pedig bemutatja a dedikált képeslapot, 20 százalék kedvezményt kap a belépő árából, július 10-ig. 

Ezen a szombaton is megjelennek a hagyományőrző csoportok: a Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület, a Fejér Baranta Egyesület, valamint a Bandiera Zászlóforgató Csoport tart bemutatót a Varkocs-szobornál, a Mátyás király-emlékműnél, a ciszter templom előtt és az Országalmánál, ahol a felvonuló óriásbábokkal, vagyis az általuk megjelenített történelmi személyiségekkel is megismerkedhetnek az érdeklődők. 

Share
Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá