Fehérvári Advent

 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
  2015. november 20.
  Önkormányzati Kommunikációs Központ

  Pompás fények, különleges városi díszek, színes programkínálat és összefogás – ez jellemzi 2015-ben is a székesfehérvári ünnepvárást. Az adventi rendezvényekről sajtótájékoztatón számolt be Spányi Antal megyés püspök, dr. Cser-Palkovics András polgármester és Benkő-Igaz Krisztina, a Fehérvári Programszervező Kft. szakmai vezetője.
  Bővebben
 • ADVENT SZÉKESFEHÉRVÁRON - MI KELLÜNK AHHOZ, HOGY AZ ÜNNEP VALÓBAN ÜNNEP LEGYEN
  2015. november 20.
  www.szekesfehervar.hu

  Új ünnepi fények, különleges városi díszek, színes programkínálat és összefogás – ez jellemzi 2015-ben a fehérvári ünnepvárást. Azonban minden külsőségnek csak akkor van értelme, amik várnak minket a belvárosban, ha mi emberek ezt megtöltjük tartalommal, hogy arról szóljon az ünnep, aminek a szeretet jegyében szólnia kell.
  Bővebben
 • PROGRAMOK ADVENTKOR
  2015. november 20.
  Fehérvár TV

   
 • FEHÉRVÁRI ADVENT: KULTURÁLIS PROGRAMOK, MEGÚJULÓ DÍSZKIVILÁGÍTÁS
  2015. november 22.
  STOP.hu

  Óvodák, iskolák, művészeti csoportok, civil szervezetek, egyházak és az önkormányzat idén is együtt készülnek a szeretet ünnepére: a Fehérvári Advent programsorozat keretében koncertek, különféle kulturális programok várják az érdeklődőket, de megnyitja kapuit a püspöki palota adventi udvara és bemutatkozik a megújult belvárosi díszkivilágítás is.
  Bővebben
 • AZ ÜNNEP ELSŐ FÉNYEI
  2015. november 29.
  Fejér Megyei Hírlap

  A várakozás, a készülődés megkezdődött, az első adventi hétvégét ünnepeltük, köszöntöttük. S remélhetőleg a köszöntőkben gyakran megfogalmazott óhaj is értő és érző fülekre talál.
  Bővebben
 • ÜNNEPI FÉNYEKBE ÖLTÖZÖTT A BELVÁROS
  2015. november 29.
  Média 24

  Izgatott és csodálkozó moraj futott végig a téren állók között, amikor Székesfehérvár polgármestere és Bese Marcell felkapcsolta az ünnepi díszvilágítást. Hagyományosan ezzel kezdődött meg az adventi időszak, amelynek során a fehérváriak közösen készülnek a szeretet ünnepére. Már az első vasárnap megtelt a Belváros, a kellemes időben sokan csodálták meg az új fényeket és díszeket, hallgattak bele a két színpadon zajló koncertekbe, vagy álltak sorba kürtőskalácsért.
  Bővebben
 • ÜNNEPVÁRÓ PROGRAMOK
  2015. november 30.
  Fehérvár TV

   
 • MEGKEZDŐDTEK A GYEREKMŰSOROK AZ ADVENTI SZÍNPADON
  2015. december 2.
  www.szekesfehervar.hu

  A Zentai Úti és a Bory Jenő Általános Iskola harmadikosainak előadásával vette kezdetét a gyermekműsorok sora az Adventi színpadon. December 18-ig minden hétköznap délelőtt más-más ovis vagy kisiskolás csoport mutatkozik be. Az apróságok műsorára minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.
  Bővebben
 • CSALÁDI DÉLUTÁN A VÁRAKOZÁS JEGYÉBEN
  2015. december 3.
  Önkormányzati Kommunikációs Központ

  Advent második hétvégéjén a 4. számú választókörzet civil szervezetei, intézményei mutatkoznak be a Vízivárosi Általános Iskolában. A Vízivárosi Adventen december 5-én, szombaton 15.00 órakor dr. Cser-Palkovics András polgármester, dr. Horváth Miklósné, Víziváros és Molnár Tamás, a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője köszönti a résztvevőket.
  Bővebben
 • ÜNNEPVÁRÁS ADVENT MÁSODIK HÉTVÉGÉJÉN A BELVÁROSBAN
  2015. december 4.
  Önkormányzati Kommunikációs Központ

  Advent második hétvégéjén is folytatódnak az ünnepváró programok Székesfehérváron. Pénteken, szombaton és vasárnap is lesznek koncertek a Belváros két színpadán, a Püspöki Palota udvarában meggyújtják a második gyertyát, és vasárnap a Mikulás is megérkezik.
  Bővebben
 • VÍZIVÁROSI ADVENT
  2015. december 5.
  Fehérvár TV

   
 • KARÁCSONYI KONCERTET AD A VOX MIRABILIS KAMARAKÓRUS
  2015. december 7.
  www.szekesfehervar.hu

  Gloria in excelsis Deo! címmel karácsonyi koncertet ad a A Vox Mirabilis Kamarakórus december 12-én 19 órától a Jézus Szíve templomban. J.S.Bach Magnificat című műve csendül fel a szerző születésének 330. évfordulója alkalmából. A nagyszabású kompozíciót kiváló szólisták és zeneművészek szólaltatják meg, a karmester Dobszay Péter lesz.
  Bővebben
 • A CISZTERCI TEMPLOMBAN TARTJA ADVENTI KONCERTJÉT A SZÉKESFEHÉRVÁRI IFJÚSÁGI FÚVÓSZENEKAR
  2015. december 9.
  www.szekesfehervar.hu

  Az idei adventi koncertjét decembe19-én este 19 órakor a belvárosi Nagyboldogasszony Ciszterci templomban tartja a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar. A koncerten a zenekarunkon kívül közreműködik a Hermann László Zeneiskola növendékzenekara Hámori János vezetésével és fellép a közelmúltban aranyminősítést szerző MusiColore kamarakórus is.
  Bővebben
 • KARÁCSONYRA HANGOLÓDVA
  2015. december 10.
  Önkormányzati Kommunikációs Központ

  A tél legnagyobb ünnepének közeledtével Székesfehérvár Belvárosa is hetek óta díszben pompázik, s fényárban úszik. Az elmúlt két hétvégéhez hasonlóan a most következő harmadik adventi hétvégén is - karácsonyra hangolódva - számos program közül válogathatunk. Mindenki a saját belátása szerint választhat akár a meghitt, bensőséges és komoly rendezvények sokaságából, akár a vidám, önfeledt és szórakoztató műsorok és foglalkoztatások tárházából.
  Bővebben
 • KREATÍV ALKOTÓK A KÁVÉZÓBAN
  2015. december 10.
  Fehérvár TV

   
 • FÉNYALAGÚTTÓL A HÓPELYHEKIG - FEHÉRVÁR ADVENTI FÉNYEI
  2015. december 13.
  www.szekesfehervar.hu

  Az adventi hétvégéken sokakat csábítanak a Belvárosba a város ünnepi fényei. Örömmel próbálják ki a több helyen is megtalálható „kis kuckókat” a járókelők, amelyek méltó keretet adnak egy-egy hangulatos adventi fotó elkészítéséhez.
  Bővebben
 • KÉZMŰVESKEDÉS A RÁC UTCÁBAN
  2015. december 12.
  Fehérvár TV

   
 • BIBLIAI TÖRTÉNET HANGZIK FEL BACH HARMÓNIÁIVAL
  2015. december 16.
  Önkormányzati Kommunikációs Központ

  A „Dicsőség mennyben az Istennek! Békesség földön az embernek!” üzenettel karácsonyi hangverseny lesz pénteken este 19.30 órakor a Szent István Bazilikában. Johann Sebastian Bach Karácsonyi Oratórium I-III. című művét az Alba Regia Szimfonikus Zenekar adja elő a Primavera Kórus és az Alba Regia Vegyeskar közreműködésével. Vezényel Eugeniy Chevkenov.
  Bővebben
 • A SZERETET GYERTYÁJÁT GYÚJTJÁK MEG VASÁRNAP A VÁROS ADVENTI KOSZORÚJÁN
  2015. december 17.
  www.szekesfehervar.hu

  Az utolsó adventi hétvégén is színes programok várják a fehérváriakat. Az adventi koszorú utolsó, a szeretet gyertyáját vasárnap fél hatkor gyújtja meg Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök a Városház téren. Péntek délutántól vasárnap estig népzenei, komoly- és könnyűzenei koncertek, kézműves foglalkozások, vásár, fényfestés, különböző előadások kínálnak hangulatos feltöltődést karácsony ünnepe előtt.
  Bővebben
 • VÍZIVÁROSI ADVENT
  2015. december 19.
  Fehérvár TV

   
 • KISANGYALOK ÉS GYERTYAGYÚJTÁS
  2015. december 20.
  Média 24

  A székesfehérvári adventi koszorú utolsó, szeretetet szimbolizáló gyertyáját vasárnap este dr. Cser-Palkovics András és Spányi Antal megyés püspök közösen gyújtották meg. A Városháza előtt a Kisangyalok kara, 391 gyermek kórusa énekelt karácsonyi dalokat, majd az Angyalok kara című produkció, az ExperiDance Production ének-zenei tagozatának karácsonyi meglepetése következett az Adventi Színpadon.A karácsony előtti utolsó hétvégén koncertek, kézműves foglalkozások, vásár, fényfestés, előadások kínáltak hangulatos feltöltődést a Belvárosban.
  Bővebben
 • ADVENT A BELVÁROSBAN - JÓT TENNI EGYMÁSSAL, MOSOLYOGNI, KÖSZÖNETET MONDANI
  2015. december 20.
  www.szekesfehervar.hu

  A gőzölgő forralt bor és a parázson sült kürtős kalács illata, gyermekek éneke és a belváros adventi fényei mind-mind segítettek abban, hogy lelkünk is díszbe öltözhessen karácsony ünnepére. Vasárnap délután, advent utolsó vasárnapján is színes programok várják a fehérváriakat és a hagyományokhoz hűen a város polgármestere és a fehérvári püspök közösen gyújtotta meg az adventi koszorú negyedik gyertyáját a Városház téren.
  Bővebben
 • A NEGYEDIK GYERTYALÁNG IS ÉG
  2015. december 20.
  Fejér Megyei Hírlap

  Szombaton és advent utolsó vasárnapján is színes ünnepi műsorokkal, programokkal várták az embereket a belvárosban.
  Bővebben
 • MÉG NYITVA AZ ADVENTI UDVAR
  2015. december 21.
  Fehérvár TV

   
Share
Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá