Fehérvári Advent

 • MÁR ÁLL SZÉKESFEHÉRVÁR KARÁCSONYFÁJA
  2016. november 19.
  Fejér Megyei Hírlap

  A tűzoltóknak délben sikerült rögzíteniük a több mint háromtonnás ezüstfenyőt, melyet egy Seregélyesen élő család ajánlott fel.  
  Bővebben
 • ADVENTI KÉSZÜLŐDÉS - HÉTVÉGÉN KEZDŐDNEK A KARÁCSONYVÁRÓ PROGRAMOK FEHÉRVÁR BELVÁROSÁBAN
  2016. november 21.
  www.szekesfehervar.hu

  November 26-a és december 23-a között ünnepi díszbe öltözik Székesfehérvár Belvárosa, a négy adventi hétvégén és karácsony előestéjén rangos előadók szórakoztatják a járókelőket, a hétköznapokon pedig a város óvodásai, kisiskolásai adnak műsort. Ínycsiklandó forralt bor-, mézeskalács- és fenyőillatban élvezhetjük idén is az adventi forgatag hangulatát.
  Bővebben
 • ADVENT A BELVÁROSBAN
  2016. november 21.
  Fehérvár TV

   
 • KÖZÖS KÉSZÜLŐDÉS A SZERETET ÜNNEPÉRE – ADVENT A BELVÁROSBAN
  2016. november 21.
  Önkormányzati Kommunikációs Központ

  November 26-a és december 23-a között ünnepi díszbe öltözik Székesfehérvár Belvárosa, a négy adventi hétvégén és karácsony előestéjén rangos előadók szórakoztatják a járókelőket, a hétköznapokon pedig a város óvodásai, kisiskolásai adnak műsort. Ínycsiklandó forralt bor-, mézeskalács- és fenyőillatban élvezhetjük idén is az adventi forgatag hangulatát. Az ünnepváró programokra közös sajtótájékoztatón hívott meg minden érdeklődőt Spányi Antal megyés püspök és dr. Cser-Palkovics András polgármester, az advent újdonságairól Benkő-Igaz Krisztina, a Fehérvári Programszervező Kft. szakmai vezetője beszélt. 
  Bővebben
 • ADVENT A BELVÁROSBAN - KEZDŐDIK A KÖZÖS KÉSZÜLŐDÉS A KARÁCSONYRA
  2016. november 21.
  Fejér Megyei Hírlap

  A négy adventi hétvégén számtalan egyházi és városi program várja az érdeklődőket Székesfehérvár belvárosában.  
  Bővebben
 • ÜNNEPVÁRÓ PROGRAMOK
  2016. november 22.
  Nyolcezer.hu

  Karácsonyra készülve ünnepi díszbe öltözik Székesfehérvár Belvárosa. A november 26-án kezdődő adventi programok hétvégente neves előadókkal, a hétköznapokon pedig a város óvodásainak és kisiskolásainak műsorával szórakoztatják a járókelőket. A Fő utca teljes hosszában pedig idén is mindenkit vár az adventi forgatag.
  Bővebben
 • IDÉN IS KÜLÖNLEGES LESZ A BELVÁROS ADVENTI DÍSZKIVILÁGÍTÁSA
  2016. november 23.
  www.szekesfehervar.hu

  Minden évben valamilyen különleges karácsonyi díszkivilágítás teszi szebbé advent idejét Székesfehérváron. A fények tervezése már nyáron elkezdődött és csaknem egy hónapja dolgozik a Városgondnokság azon, hogy advent első vasárnapján felgyúlhassanak a várakozás fényei a Belvárosban. A munka nagyságát jól érzékelteti, hogy csak a város fenyőfájára több mint egy kilométernyi fényfüzér került fel. Érdekes adat, hogy a teljes belváros adventi díszkivilágítása, a több százezer LED-es égővel, mintegy 11 KW-ot fogyaszt.
  Bővebben
 • ADVENTI KÉSZÜLŐDÉS SZÉKESFEHÉRVÁRON
  2016. november 23.
  Magyar Kurír

  November 26. és december 23. között ünnepi díszbe öltözik Székesfehérvár belvárosa, az adventi hétvégéken és karácsony előestéjén rangos előadók lépnek fel, a hétköznapokon pedig a város óvodásai, kisiskolásai adnak műsort. A programokról november 21-én tartottak sajtótájékoztatót a megyeszékhelyen.
  Bővebben
 • KEZDŐDNEK AZ ADVENTI PROGRAMOK
  2016. november 25.
  Fehérvár.net

  Advent első hétvégéje a zene, a fények, a készülődés jegyében zajlik Székesfehérváron. Az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtását a város koncertekkel, kiállításmegnyitóval, kézműves foglalkozásokkal ünnepli, a Várkörúton Jótékonysági Futás lesz, a díszbe öltözött Belvárosban vasárnap este kigyúlnak az adventi fények.
  Bővebben
 • DÍSZBE ÖLTÖZIK A VÁROS
  2016. november 25.
  Fehérvár TV

   
 • ÚGY TŰNIK, TREND LESZ AZ ADVENT FEHÉRVÁRON
  2016. november 27.
  fmc.hu

  A Facebookon legalábbis elindult az #adventfehervaron (ejtsd: hesteg advent Fehérváron) használata.
  Bővebben
 • GYEREKMŰSOROK SZÍNESÍTIK PÉNTEKTŐL A FEHÉRVÁRI ADVENTET
  2016. november 29.
  www.szekesfehervar.hu

  Székesfehérváron szép hagyománya van annak, hogy Advent idején a városi gyermekek fellépéseivel színesítik az ünnepi programsorozatot a Belvárosban. Így lesz ez idén is! December 2-tól csaknem két héten át, hétköznap délelőttönként óvodások és iskolások műsorait tekinthetjük meg az adventi színpadon. Ünnepelnek a családok a Vízivárosban is, ahol szombaton délután folytatódik négy városrész közös adventi rendezvénye. 
  Bővebben
 • VÁRAKOZÁS KONCERTEKKEL, CSALÁDI JÁTSZÓHÁZAKKAL, KÖZÖSSÉGI PROGRAMOKKAL
  2016. december 1.
  Önkormányzati Kommunikációs Központ

  Péntek délutántól vasárnap estig várják a belvárosi programok a fehérvári családokat, baráti közösségeket, gyerekeket és felnőtteket a második advent hétvégéjén.  Az ünnepek előtti készülődést vidám mikulásos események, játszóházak, vásár, ajándék- és díszkészítés, hagyományos templomi muzsika és a legszebb adventi népzenei és jazz dallamok teszik teljessé, sötétedés után pedig animációs vetítés és ünnepi fényfestés  teremt karácsonyi hangulatot a Belvárosban.  
  Bővebben
 • GYEREKMŰSOROK SZÍNESÍTIK PÉNTEKTŐL A FEHÉRVÁRI ADVENTET
  2016. december 2.
  www.szekesfehervar.hu

  A Zentai Úti, valamint a Munkácsy Mihály Általános Iskola, az Árpád Úti Óvoda Vízivárosi Tagóvodája, valamint a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda műsorait láthatták az érdeklődők pénteken délelőtt az Adventi színpadon. Ezzel kezdetét vette az a hagyományos programsorozat, melynek keretében a ehérvári intézmények gyermekei adventi műsorokkal kedveskednek hozzátartozóiknak és a Belvárosban.
  Bővebben
 • SZÉKESFEHÉRVÁRRA IS JÖN A MIKULÁS!
  2016. december 2.
  Önkormányzati Kommunikációs Központ

  A székesfehérvári gyerekeket is megörvendezteti a Mikulás! Jövő kedden délután barátaival együtt érkezik a Belvárosba, ahol a Fő utcán és a Városház téren sétálva várja a kicsiket számos meglepetéssel. Akinek kedve tartja, bekapcsolódhat a különféle játékokba, például célba dobhat kéménybe ajándékokkal, de akár Hófehérvárt is építhet kockacukorból!  
  Bővebben
 • MEGGYÚJTOTTÁK A MÁSODIK GYERTYÁT
  2016. december 3.
  Fehérvár TV

   
 • TALÁLKOZZ A MIKULÁSSAL KEDD DÉLUTÁN SZÉKESFEHÉRVÁRON!
  2016. december 5.
  fmc.hu

  Ha december 6., akkor Mikulás! A székesfehérvári belvárosban holnap délután bárki megnézheti, hogy mi van a Mikulás puttonyában, aki ezúttal zenés segítőkkel érkezik.  
  Bővebben
 • APRÓSÁGOK AZ ADVENTI SZÍNPADON
  2016. december 7.
  Fehérvár TV

   
 • KARÁCSONYVÁRÓ PROGRAMOK ADVENT HARMADIK HÉTVÉGÉJÉN
  2016. december 8.
  Önkormányzati Kommunikációs Központ

  Hangversenyek, színpadi koncertek, kézműves foglalkozások, játszóházak várják advent harmadik hétvégéjén a fehérváriakat. Az ünnepi díszbe öltözött Belvárosban péntek délutántól vasárnap estig számtalan színes, hangulatos és meghitt programon vehetnek részt a családok, kicsik és nagyok, a baráti közösségek. Székesfehérvár mindenkit szeretettel vár a karácsonyi készülődés rendezvényeire! 
  Bővebben
 • CSODASZÉP MESEVÁROS LETT SZÉKESFEHÉRVÁR ADVENT IDEJÉRE
  2016. december 11.
  Szeretlek Magyarország

  Itt egy kis időre újra gyerek lehetsz: világító gömbkunyhó, éneklő betlehemező szobrok, mosolygó hóemberek, óriás mézesbábok, különleges dekorációk varázsolnak el.  
  Bővebben
 • FEHÉRVÁRI FIATALOK ÉPÍTETTÉK - GYEREKEK ÁLMA ZAKATOL A VÁROS KARÁCSONYFÁJA KÖRÜL
  2016. december 14.
  www.szekesfehervar.hu

  A Fehérvári Advent egyik legnépszerűbb látványossága az ide év újdonságaként, fehérvári fiatalok által épített karácsonyi kisvonat, ami ajándékokkal teli vagonjait vontatva nyűgözi le napról-napra a belvárosba látogató gyerekeket és szüleiket. Az adventi kisvonat egy klasszikus gőzös húzta szerelvény, mely csodálatos ünnepi díszítéssel fut a három méter sugarú köríves pályán.
  Bővebben
 • „SZÁLLJATOK LE, SZÁLLJATOK LE/ KARÁCSONYI ANGYALOK!”
  2016. december 13.
  Önkormányzati Kommunikációs Központ

  Az Adventi színpad utolsó délelőtti programján több óvodás csoport és kisiskolások is felléptek kedden délelőtt. A Belvárosba ellátogató szülők és nagyszülők örömmel nézték és hallgatták a felhangzó ünnepi verseket, dalokat, meséket és Luca-napi rigmusokat, amelyekkel a legkisebbek kívántak áldott, békés ünnepeket a városnak.
  Bővebben
 • EZ ÍGY GÖMBÖLYŰ: ÜNNEPI FÉNYEK SZÉKESFEHÉRVÁRON
  2016. december 15.
  Esemény Menedzser

  Advent első vasárnapján fényárba öltözött és zsúfolásig megtelt Székesfehérvár belvárosa: a járókelők megcsodálták az új fényeket, díszeket, életképeket, belehallgattak a koncertekbe és élvezték a vásári forgatagot. A csodálatos fénydekoráció ráadásul egészen vízkeresztig fogja ünnepi fényekbe öltöztetni a belvárost.
  Bővebben
 • FEHÉRVÁR KISANGYALAI
  2016. december 16.
  Fehérvár TV

   
 • IZGALOMMAL KÉSZÜLNEK FEHÉRVÁR KISANGYALAI AZ EGYEDÜLÁLLÓ PRODUKCIÓRA
  2016. december 16.
  Önkormányzati Kommunikációs Központ

  Nagy izgalom, lázas készülődés előzi meg a Fehérvári kisangyalok vasárnap esti előadását, melyben csaknem ötszáz városi általános iskolás lép fel Székesfehérvár díszbe öltözött Belvárosában.  A szebbnél szebb karácsonyi dalok sorát egy kánon is színesíti majd. Szeretettel várják az ünneplő közönséget a Városház téren december 18-án 16.50 órakor kezdődő előadásra.
  Bővebben
 • ÖTSZÁZ GYERMEK ÉNEKE SEGÍTETT MEGGYÚJTANI A NEGYEDIK GYERTYÁT A VÁROS ADVENTI KOSZORÚJÁN
  2016. december 18.
  www.szekesfehervar.hu

  A Városház tér, ahogy az elmúlt három hétvégén mindig, most is megtelt élettel és pezsgéssel. A hagyományokhoz hűen advent negyedik vasárnapján ismét közösen gyújtotta meg a város adventi koszorúján a negyedik gyertyát Székesfehérvár polgármestere és a megyés püspök. A Városház térre látogatókat a Fehérvári kisangyalok kara köszöntötte karácsonyi dalokkal.
  Bővebben
 • KISANGYALOK ÉNEKELTEK
  2016. december 19.
  Fejér Megyei Hírlap

  Zsúfolásig megtelt tegnap kora este a Városház tér. Közel ötszáz gyerek énekelt a gyertyagyűjtás előtt.  
  Bővebben
 • FOLYTATÓDIK A FEHÉRVÁRI ADVENT
  2016. december 21.
  Önkormányzati Kommunikációs Központ

  A Fehérvári Advent ezen a héten is várja a Belvárosban sétálókat, utolsó ajándékok után kutatókat. Még tart az adventi vásár, a december 23-i péntek pedig színpadi műsorokat is tartogat: 17.30-tól az UniCum Laude Énekegyüttes szórakoztatja a Városház térre látogatókat, 18.00 órakor pedig Zsigmond Lala karácsonyi lemezbemutató koncertje kezdődik.
  Bővebben
Share
Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá