Székesfehérvári Királyi Napok

 • KORONÁZÁSI SZERTARTÁSJÁTÉK: II. ANDRÁS ÉLETE ELEVENEDIK MEG
  2018. július 7.
  Székesfehérvár.hu

  II. András élete elevenedik meg a hatodik Koronázási Szertartásjátékon a székesfehérvári Nemzeti Emlékhelyen, augusztus 18-án és 19-én - közölték a témában tartott szombati sajtótájékoztatón.
  Bővebben
 • II. ANDRÁS URALKODÁSA ELEVENEDIK MEG
  2018. július 9.
  Fehérvár TV

   
 • KÖZÖS KINCSÜNK A MÚLTUNK!
  2018. július 26.
  Fehérvár Közéleti Hetilap

  Szent István, Szent László, Könyves Kálmán, II. (Vak) Béla és III. Béla után idén az Aranybullát megfogalmazó II. András koronázási szertartását és életét viszi színre Szikora János rendező Székesfehérváron. A Koronázási Szertartásjátékot augusztus 18-án és 19-én mutatják be.
  Bővebben
 • NYOLC KÜLFÖLDI EGYÜTTES ÉRKEZIK A XXIII. KIRÁLYI NAPOK NÉPTÁNCFESZTIVÁLRA
  2018. augusztus 2.
  Székesfehérvár.hu

  A szervező Alba Regia Táncegyesület tagjai és az önkéntesek lelkesen készülnek a XXIII. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválra, amire idén augusztus 11-e és augusztus 15-e között kerül sor. Az idén a Baskír Köztársaságból, Bulgáriából, Csehországból, Franciaországból, Görögországból, Indiából, Indonéziából, és Mexikóból is érkeznek együttesek.
  Bővebben
 • KIRÁLYI NAPOK PÉNTEKTŐL
  2018. augusztus 6.
  Fehérvár TV

   
 • MÁTYÁS KIRÁLY ÉLETE ELEVENEDETT MEG A KIRÁLYI NAPOK LÁTVÁNYOS NYITÓÜNNEPSÉGÉN
  2018. augusztus 10.
  Székesfehérvár.hu

  A Városház tér ünnepi fényjátékának felkapcsolásával és Mátyás király életének dicső tetteit bemutató látványos műsorral ünnepélyes keretek között kezdődött pénteken este a Királyok Napok idei programsorozata. A megnyitón az Alba Regia Táncegyesület és a Székesfehérvári Balett Színház közös produkcióját láthatta a közönség és felvonult az óriásbábok népes családja is.
  Bővebben
 • MEGKEZDŐDÖTT A KIRÁLYI NAPOK
  2018. augusztus 11.
  Fehérvár TV

   
 • PARÁDÉS FELVONULÁSSAL ÉS GÁLÁVAL BÚCSÚZTAK FEHÉRVÁRTÓL A NÉPTÁNCFESZTIVÁL RÉSZTVEVŐI
  2018. augusztus 15.
  Önkormányzati Kommunikációs Központ

  Véget ért a Székesfehérvári Királyi Napok keretében megrendezett XXIII. Nemzetközi Néptáncfesztivál. Ma este valamennyi táncegyüttes és a házigazda albások részvételével a Táncháztól indult a hagyományos felvonulás, amely a Belvárost és annak környékét érintve a Zichy színpadig tartott. A fergeteges záró gálát tömegek kísérték figyelemmel a nézőtérről és a Hotel Magyar Király előtti térről.
  Bővebben
 • VÉGET ÉRT A NÉPTÁNCFESZTIVÁL
  2018. augusztus 16.
  Fehérvár TV

   
 • TÖRTÉNELMI IDŐUTAZÁS - PÉNTEKEN KEZDŐDIK A KÖZÉPKORI FORGATAG A KIRÁLYI NAPOKON
  2018. augusztus 16.
  Székesfehérvár.hu

  Augusztus 17-e és augusztus 19-e között idén is középkori forgatagba csöppen a látogató a Belvárosban. Királylányok, lovagok jönnek-mennek, kalodába kerülhet, aki nem vigyáz, mutatványosok és boszorkányok csalogatnak, jósok jövendölnek. Ez a három nap izgalmas időutazás, élmény lesz minden korosztály számára.
  Bővebben
 • TÖRTÉNELMI IDŐUTAZÁS A BELVÁROSBAN
  2018. augusztus 20.
  Fehérvár TV

   
 • NÉZZE MEG A SZÉKESFEHÉRVÁRI KIRÁLYI NAPOK LEGSZEBB PILLANATAIT
  2018. augusztus 21.
  Székesfehérvár.hu

  A Székesfehérvári Királyi Napok tíz napja alatt rengeteg csodálatos programban lehetett részünk Fehérváron. Látványos volt a megnyitó, a Musica Sacrán teltház előtt csendült fel Rossini Kis miséje, a Koronázási Szertartásjátékra pedig szinte lehetetlen volt már jegyet szerezni az utolsó napokban. A Zichy színpadon a néptáncosok és a könnyűzenei koncertek ezreket vonzottak a Belvárosba.
  Bővebben
 • BÚCSÚZOTT A KIRÁLYI NAPOK
  2018. augusztus 21.
  Fehérvár TV

   
Share
Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá