Október 23.

 • UTCASZÍNHÁZI ELŐADÁSSAL ÜNNEPLÜNK OKTÓBER 23-ÁN
  2018. október 16.
  Önkormányzati Kommunikációs Központ

  Hagyományosan idén is utcaszínházi produkcióval emlékezünk az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire, hőseire és áldozataira. Matuz János író, rendező „Miénk e föld!” című darabjában a diákszínjátszók mellett a Szabad Színház két színészét láthatjuk majd október 23-án, kedden 16 órakor a Városház téren. A darabban a Teleki gimnázium kórusa is szerepel.
  Bővebben
 • IDÉN IS FIATALOK UTCASZÍNHÁZI ELŐADÁSÁVAL EMLÉKEZIK A VÁROS OKTÓBER 23-ÁN
  2018. október 16.
  Székesfehérvár.hu

  Az idén "Miénk e föld!" címmel mutatnak be utcaszínházi produkciót fehérvári fiatalok részvételével az 56-os forradalom és szabadságharc tiszteletére október 23-án kedden 16 órakor. A történet egy sajátos generációs eszmélést mutat be fiatalos lendülettel, nyelvezettel, olykor humorral és iróniával.
  Bővebben
 • MIÉNK E FÖLD!
  2018. október 20.
  Fehérvár TV

   
 • A 'MIÉNK E FÖLD!' CÍMŰ FEHÉRVÁRI UTCASZÍNHÁZ ELŐADÁSA ÉLETBEN TARTJA A HITET A FIATALSÁGBAN
  2018. október 23.
  FEOL.hu

  Ferenczy-Nagy Boglárka és Badi Rebeka, az idei utcaszínházi előadás szereplői árulták el, mit is jelent számukra a forradalom, miért tartják fontosnak, hogy minden évben megemlékezzünk rá. A darab próbáiról is mesélnek, ezzel kis betekintést nyerve a munkálatokba.
  Bővebben
 • „1956-BAN NAGYKORÚAK LETTÜNK, ÉS AZT MONDTUK: ELÉG VOLT!”
  2018. október 23.
  Önkormányzati Kommunikációs Központ

  A nemzeti ünnep székesfehérvári eseményei az egykori ’56-os sortűz helyszínén megemlékezéssel és koszorúzással kezdődtek. Dr. Vizi László Tamás történész ünnepi beszédében a rendszerváltó erővel bíró ’56-ról mint a demokratikus átalakulás szerves előzményéről beszélt. A Városház téren zenés, látványos utcaszínház idézte meg annak a generációnak a felnőtté válását, amely éppen 1956-ra vált nagykorúvá, és ragadott fegyvert az ország, a város szabadságáért. Az ünnepi programok hagyományosan színházi gálaműsorral zárultak, ahol átadták a megye kitüntetéseit. Dr. Cser-Palkovics András polgármester emlékéremmel mondott köszönetet a közösség nevében Csernay Ádámnak.
  Bővebben
 • MIÉNK E FÖLD - FIATALOK UTCASZÍNHÁZI ELŐADÁSA IDÉZTE FEL A FORRADALMAT
  2018. október 23.
  Székesfehérvár.hu

  "Miénk e föld!" címmel mutattak be utcaszínházi produkciót október 23-án fehérvári diákok részvételével az 56-os forradalom és szabadságharc tiszteletére. A Városház téri színpadon bemutatott történet egy sajátos generációs eszmélést ábrázolt fiatalos lendülettel, nyelvezettel, olykor humorral és iróniával.
  Bővebben
 • UTCASZÍNHÁZ OKTÓBER 23-ÁN
  2018. október 24.
  Fehérvár TV

   
 • AZ IFJÚSÁG FORRADALMA
  2018. október 25.
  Fehérvár Közéleti Hetilap

  Koszorúzások, ünnepi műsorok és utcaszínház – városunkban több napon keresztül emlékeztek az ötvenhatos forradalom és szabadságharc hőseire.
  Bővebben
Share
Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá