Hírek

Már lehet nevezni a Halünnepre

2018. február 21.   Lőrincz Miklós  

Megkezdődött a nevezés az idei, sorrendben hatodik Fehérvári Halünnep horgász- és főzőversenyeire. A közösségkovácsoló rendezvényen ízletes fogásokkal és szórakoztató programokkal várják a családokat április 7-én, szombaton a Palotavárosi tavaknál.

A Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetségének évadnyitó rendezvénye hagyományosan horgász- és főzőversennyel indul. A nyílt, egyéni horgászversenyre április 4-ig lehet nevezni, négy – felnőtt, női, ifi és gyerek – kategóriában, fenekezős vagy úszós horgászati módszerrel. A versenyzőket kategóriánként díjazzák, a létszámtól függően több díjjal is.

A főzőversenyre április 5-ig várják a nevezéseket, két kategóriában: halászlé és egyéb halételek. Megkötés nincs, a csapatok bármilyen hagyományos fogást vagy ínyencségeket készíthetnek. A versenyzők számára halat – kb. 4 kg pontyot –, tűzifát, főzőhelyet és kötényt biztosítanak a szervezők, sőt, igény esetén tisztított, filézett ponty is rendelhető a nevezéskor. Az elkészült ételeket a zsűri folyamatosan értékeli, a legjobbakat értékes ajándékokkal díjazza.

Az egyre népszerűbb gasztronómiai eseményt színpadi produkciók, bemutatók sokasága színesíti. A rendezvényre idén is elfogadta a szervezők meghívását a Színész Horgász Válogatott, a nap sztárfellépője pedig Csepregi Éva lesz. 

A versenykiírások a www.hofesz.hu honlapon olvashatók, nevezni a HOFESZ irodájában (Székesfehérvár, Pilinszky tér 1–2.) lehet.