Egyéb

Lucázás, kántálás, mesejelenet az Adventi színpadon

2018. december 10.   Hajnal Csilla  

Ezen a héten sem maradunk gyerekek nélkül: az Adventi színpadon már hétfőn is felléptek az újabb ovis és kisiskolás csoportok. A gyerekek a széllel dacolva mutatták be műsoraikat a belvárosban.

Elsőként a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda Sün csoportját láthatták a szülők, nagyszülők: a gyerekek a lucázás hagyományát elevenítették meg a színpadon. A másodikként érkező Szárazréti Óvoda Tengelice csoportja kalandos úton jutott el a belvárosba: egy reggeli baleset miatt busz helyett az egyik szülő „taxizta be” a kicsiket, akik nagyon lelkesek voltak, Hópelyhek tánca című műsorukban sok kedves dalt, verset hallhatott a kitartó közönség. A Belvárosi Brunszvik Teréz Óvodából hétfőn két csoport is érkezett, a Maci csoportba járó apróságok a Karácsony az erdőben című előadással lepték meg a nézőket. A Székesfehérvári Németh László Általános Iskola 3.c osztálya Karácsonyi kántálás címmel mutatott meg egy másik régi, kedves hagyományt az Adventi színpadon, a Zentai Úti Általános Iskola 3.a osztálya pedig egy mesével, A kíváncsi bocs című előadással érkezett a belvárosba.

A gyerekeket az előadás után forró tea és szaloncukor várta a Hiemer-házban, ahol a kivilágított mézeskalács várost is megcsodálhatták, hazafelé pedig a kisvonatot és a Városháza udvarán felépített betlehemet is megnézték.

A műsorok folytatódnak, kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken is láthatnak majd gyerekeket délelőttönként az Adventi színpadon.