Hírek

Idén is versenyeznek a kisinasok

2019. május 23.   Lőrincz Miklós  

Székesfehérvár idén is megrendezi a Pünkösdi Virágálom programsorozatot. A június 7–10. között zajló rendezvényt, amely színpadi és egyéb programokkal várja a vendégeket a belvárosban, a fehérvári virágkötők teszik színessé, látványossá a belvárosi épületek, helyszínek feldíszítésével.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az ifjú virágkötők, a virágkötés iránt kedvet érző iskolák diákjai is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra. 2019-ben is meghirdetjük a „Kisinasok versenyét”, amelyre a jelentkezéseket 2019. május 31, péntekig várjuk a paulik.anna@fehervariprogram.hu e-mail címen. A látványépítés 2019. június 8-án, szombaton lesz, a munkához a Fehérvári Programszervező Kft. biztosítja az alapokat (tartós és vágott vegyes virágokat, tűzőhabokat, spárgát, zöldeket), de a csapatok bármilyen kreatív módon kiegészíthetik azt. A Pünkösdi Virágálom témája idén a színek kavalkádja – ebben a témában alkothatnak majd a diákok is.

A diákok által elkészített virágkompozíciókat is a látogatók értékelhetik szavazataikkal. Az alkotások fotói felkerülnek a kft. Facebook-oldalára: a legtöbb voksot kapott mű lesz a nyertes. A végeredményt június 10-én, pünkösdhétfőn ünnepélyes keretek között ismertetjük 17.15 órakor a Mátyás király-emlékműnél.

(Borítóképünkön a tavalyi nyertes, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium csapata.)