Hírek

Enyém, tied, mienk

2019. június 19.   Lőrincz Miklós  

Vidám hangulatú összejövetelnek adott otthont ma délelőtt a Fehérvári Programszervező Kft. tárgyalója: a Szóval győzni kommunikációs vetélkedő döntősei ma vették át videóportfólióikat és a bajnokság legjobb pillanatait felidéző fotókönyveket.

Országosan egyedülálló versenyt hirdetett tavaly év végén Székesfehérvár önkormányzata a helyi középiskolásoknak. A Szóval győzni elnevezésű kommunikációs bajnokságra 10−13. évfolyamos, kreatívan gondolkodó diákokat vártak. A fiatalokat elismert szakemberek – Azurák Csaba tévés személyiség, dr. Ignácz Adrienn pszichológus, Bakonyi István irodalomtörténész és Kozáry Ferenc, a Vörösmarty Színház színművésze – segítette a felkészülésben.

A januártól márciusig tartó bajnokság minden pillanatát megörökítette a Fehérvár TV stábja – ebből az óriási videóanyagból készültek azok a személyre szabott portfóliók, amelyeket ma vettek át Baráth Eszter programszervezőtől a fiatalok közül azok, akik ezen a napon éppen nem érettségiztek. A 12 döntős – Alföldi Laura, Balogh-Vadász Barnabás, Bíró Mózes Áron, Csüri Fanni Noa, László Laura, Milák Tünde, Nyári Ádám, Rudniczai Rudolf, Sándor Tamara, Szipola Antal, Tóth Kristóf és Vörös Ádám – közül heten tudták elfogadni a bajnokságot lebonyolító Fehérvári Programszervező Kft. meghívását, a többiek később veszik át a DVD-t és a könyvet.

A fiatalok örömmel lapozgatták a róluk készült fotókönyvet, amelyben a bemutatkozásuk mellett a bajnokság legjobb pillanatainak fotói kaptak helyet. A fotókönyvet aztán sorban alá is írták egymásnak – a könyvek egymás közti folyamatos cserélgetése sok vidám percet okozott, ugyanis néhány aláírás után belekeveredtek, melyik kötet kié. Ezért aztán az összejövetel legtöbbet használt szava az „enyém!” lett, ezt aztán a „tied!” követte, ahogy próbálták beazonosítani a könyveket.

A beszélgetés során kiderült, hogy vannak dolgok, amelyek a bajnokság januári válogatója óta változatlanok: a döntős fiatalok szívesen nekivágnának a következő bajnokságnak is, Rudniczai Rudolf továbbra is bármikor szívesen találkozna Azurák Csabával, és mindnyájan továbbra is szívesen töltik az időt egymás társaságában.

Fotó: Igari Balázs


 

,