Hírek, Önkéntesek

Hétszáz önkéntes az idei rendezvényeinken

2019. december 23.   Fehérvári Programszervező Kft.  

A Fehérvári Programszervező Kft. munkáját 2019-ben minden eddigi létszámot felülmúló, 701 fős önkéntes csapat segítette: a fiataloktól kezdve a középkorúakon át az idősekig mindenki kivette a részét a város rendezvényszervező cége által kínált feladatok közül.

A lehetőségek igen sokrétűek voltak, hiszen a lelkes segítők kipróbálhatták magukat szpíkerként, fotósként, csoportkísérőként, tevékenykedhettek közvetlenül a rendezvények főszervezői mellett, versenyek során segíthették a zsűri munkáját, de belekóstolhattak a ruhatáros feladatokba, az óriásbábok mozgatásába vagy az animátori munkákba is.

2019-ben összesen 701 önkéntest foglalkoztattunk rendezvényeinken. Ebből 105 szépkorú (50 év feletti), 33 középkorú (30 és 50 év közötti) és 563 fiatal (14 és 30 év közötti) segítőnk volt.

Diáksegítőket tizenöt középiskolából fogadtunk: az év során tíz székesfehérvári intézmény és öt megyei intézmény delegált diákokat. Legtöbben a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnáziumból, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumból, valamint a Székesfehérvári SZC I. István Szakgimnáziumából érkeztek a rendezvényekre.

A nyugdíjas korosztály önkénteseit az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület és a Nosztalgia Nyugdíjasklub tagjai, illetve magánszemélyek alkották.

Év végén frissítettük önkéntes listánkat: állandó segítőként meglévő bázisszámunk 143 fő, melyből 95 fiatal és 48 idős. Ők azok, akik folyamatosan értesülni szeretnének a kínált lehetőségekről és számíthatunk is állandó segítségükre.  A jövő évi célok közé tartozik ennek az aktív bázisnak a továbbépítése. Jelentkezőket folyamatosan fogadunk az onkentes@fehervariprogram.hu e-mail címen és az önkéntes Facebook-oldalon is.