Hírek

Alkalmi „színpad” a parkolóban

2020. május 7.   Hajnal Csilla  

Útnak indult csütörtökön a Művészkaraván: a premier jól sikerült, a szeles, de szép napsütéses időben kinyíltak az ablakok a Palotai úti tízemeletes épületekben, hogy a lakók – a kérésnek megfelelően csak a távolból – élvezzék a műsort. Hosszú hetek után jól esett végre újra élőben látni, hallani a város művészeti intézményeinek tagjait.

„Hétre ma várom a Nemzetinél, ott ahol a hatos megáll…” – a parkoló szélén álldogáló két hölgy együtt énekelte a jól ismert dalt Kozáry Ferenc színművésszel, aki egy vidám verset is hozott a Művészkaraván bemutatkozó előadására. Az első helyszín a Palotai úti tízemeletesek előtt volt, ahol már a készülődést is figyelték néhányan.

Amikor pedig elkezdődött a műsor, több ablak is kinyílt, és az erkélyeken is megjelentek a nézők, akik a Vörösmarty Színház művésze után az Alba Regia Táncegyüttes tagjait, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar kürtöseit és a Székesfehérvári Balett Színház táncosait láthatták az alkalmi színpadon, azaz a parkolóban. Az éppen arra sétálók közül is többen megálltak a járdán, hogy lássák, mi történik – tisztes távolságban persze mind a fellépőktől, mind egymástól. A nézők komolyan vették a kérést, nem csoportosultak, így az előadás zavartalanul lezajlott.

A több rövid kis darabból összeálló, mintegy félórás produkciót csütörtökön 17 órakor a Bátky Zsigmond utca lakói is láthatták. Pénteken és szombaton újabb helyszíneken bukkan majd fel a Művészkaraván, hogy – szó szerint – házhoz vigye a kultúrát. Pénteken 14 és 17, szombaton 10.30, 14 és 17 órakor érkezik a meglepetésműsor.

A szervezők továbbra is azt kérik, a nézők csak távolból, ablakból, erkélyről nézzék a fellépőket – erre a korlátozásra a saját és mások egészségének védelme érdekében a koronavírus-járvány miatt mindenképpen szükség van. Köszönjük a megértésüket, az együttműködésüket!

 


 

,