Hírek

Felgyúltak advent fényei

2020. november 28.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Ma délután kigyúltak az ünnepi fények a Városház téren: a fényeket dr. Cser-Palkovics András és Balla Dávid, a Szóval győzni idei bajnoka kapcsolta fel a Városháza erkélyéről. Ahogy a polgármester kiemelte: rendhagyó adventet élünk majd idén, de amit a járványidőszakban lehet, azt szeretnének megtartani a városi hagyományokból, és reméli, hogy minden nehézség ellenére is mosolyokban gazdag, békés hetek következnek.

Székesfehérvár belvárosa folyamatosan öltözött ünnepi díszbe: a legtöbb dísz már jó ideje világít, az első adventi hétvégén már csak a Városház tér és a város karácsonyfájának díszvilágítását kellett felkapcsolni annak jeleként, hogy „hivatalosan” is megkezdődött az advent a városban. Ez kivételesen nem a holnapi gyertyagyújtás keretében, hanem már ma megtörtént, ezúttal a Városháza erkélyéről. Az idei esztendőben közös adventi koszorú sincs a téren, de a Városháza erkélyén kint van négy óriási adventi gyertya. Ezekből az elsőnek a fénye is felgyúlt szombaton, jelezve, hogy elkezdődött a fehérváriak közös ünnepváró időszaka.

A város polgármestere kiemelte, hogy egy nehéz esztendő ér lassan véget, amelyben a körülmények okán az ünnepi felkészülés is még bensőségesebb tud lenni. „Nagyon nagy szükség van erre a megnyugtató és békés időszakra. Nem tudunk idén mindent úgy csinálni, ahogy azt korábban megszoktuk, de mi magunk igazán széppé tehetjük ezt az adventet – akár egy belvárosi sétával. Ebben a gyönyörű környezetben, ami a fényekkel most is megmutatja, miért szeretjük ezt a várost mindenkor. Egy nagyon szép időszakot kezdhettünk el közösen, érzelmekben és mosolyokban gazdag karácsonyi készülődést kívánok mindenkinek advent heteire!”

Az adventi programok holnap 17.00 órakor gyertyagyújtással folytatódnak: a város adventi koszorújának első gyertyáját dr. Cser-Palkovics polgármester és Spányi Antal megyés püspök gyújtja meg a Városháza dísztermében; előtte Csengey Márton, a 2019-es Fehérvári Versünnep második helyezettje adja elő Dsida Jenő: Közeleg az emberfia című versét. A gyertyagyújtást és a meghitt pillanatokat színesítő műsorszámot a Fehérvár TV és a város honlapja élőben közvetíti:  www.fehervartv.hu/elo_adas és www.szekesfehervar.hu/elo 

18.30-tól az online adventi színpadon látható válogatás az elmúlt évek adventi produkcióiból, „fellép” az Alba Regia Vegyeskar, a FiveLive Acapella és a Corpus Rézfúvós Quintet, ezek a műsorok a Fehérvári Programszervező Kft. közösségi oldalán láthatók: www.facebook.com/fehervariprogram

A Városház téren holnap is robog a kisvonat: a mesebeli gőzös december 20-ig, péntek-szombat-vasárnap 16.00–19.00 óra között várja rajongóit a város karácsonyfája mellett. Az ünnepi díszbe öltözött Belvárosban érdemes sétálni, gyönyörködni, felkészíteni szívünket a szeretet ünnepére.

Fotó: Simon Erika (ÖKK) és Lőrincz Miklós

 


 

,