Hírek

Az utolsó adventi gyertyagyújtásra készül Fehérvár

2020. december 18.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Most vasárnap lobban fel az idei utolsó adventi gyertya lángja: a negyedik adventi gyertyagyújtás az előzőekhez hasonlóan ismét online lesz követhető december 20-án, vasárnap 17 órától.

Az eseményt a Városháza Díszterméből élőben közvetítik a Fehérvár Televízióban és a www.szekesfehervar.hu/elo, valamint a www.fehervartv.hu/elo_adas oldalon. Köszöntőt mond dr. Cser-Palkovics András polgármester, Spányi Antal megyés püspök, valamint Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője. A gyertyagyújtáson közreműködik Hámori Zsófia, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar fuvolaművésze, aki Johann Sebastian Bach: A-moll partita szólófuvolára című művét játssza el.

A város adventi naptárában december 24-ig minden nap 19.00 órakor, a www.facebook.com/fehervar oldalon nyílnak ki az „ablakok”, a virtuális adventi színpadon pedig minden este fél hétkor a korábbi évek adventi produkcióiból látható válogatás a www.facebook.com/fehervariprogram oldalon. Közben teljes ünnepi pompában ragyogva várja a sétálókat Székesfehérvár belvárosa – és ma, szombaton és vasárnap 16.00–19.00 óra között még ott robog a város karácsonyfája mellett a mesebeli gőzös is.


 

,