Hírek, Önkéntesek

Közösségi szolgálat: készülnek a szerződések

2021. március 31.   SZKKK  

A fehérvári városi rendezvények sikerét minden évben népes önkéntes csapat segíti, főként diákok, akik az 50 órás iskolai közösségi szolgálatot teljesítik ebben a formában. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ  folyamatosan köti a szerződéseket a város középiskoláival, hogy amint elindulhatnak a városi rendezvények, fogadhassuk a diákokat.

A nappali képzésben részt vevő középiskolások számára 2016. óta az érettségi vizsga megkezdésének feltétele az 50 órányi közösségi szolgálat teljesítése. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK)  is lehetőséget ad arra, hogy a diákok eleget tegyenek ennek a kötelezettségnek: az intézménynél jelentkező fiatalok a város rendezvényein, sőt, már azok előkészítésénél is vállalhatnak feladatokat.

Intézményünk idén is számít a tenni akaró, lelkes, önkéntes segítőkre, akik nélkül elképzelhetetlenek ezek a rendezvények. Ők azok, akik szabadidejüket nem sajnálva az információs pontokon fogadják az érdeklődőket, az eseményeken kalauzolják a vendégeket, kiadványokat szállítanak és osztanak szét, óriásbábokat mozgatnak vagy együtt játszanak a gyerekekkel. Az önkéntesek kipróbálhatják magukat szpíkerként, fotósként vagy csoportkísérőként is. Tevékenykedhetnek közvetlenül a rendezvények profi szervezői mellett, a versenyek során segíthetik a zsűri munkáját, de belekóstolhatnak az animátori munkákba is.

Az elmúlt hetekben hat fehérvári középiskolával, a Székesfehérvári SzC I. István Technikummal, a Székesfehérvári SzC Bugát Pál Technikummal, a Székesfehérvári SzC Hunyadi Mátyás Technikummal, a Székesfehérvári SzC Jáky József Technikummal, a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolával, valamint a Vasvári Pál Gimnáziummal kötöttünk szerződést. Az iskolák névsora folyamatosan bővül – alig várjuk, hogy a diákok jöhessenek hozzánk segíteni, és ne felejtsék el ezt a lehetőséget.

   


 

,