Hírek

Mit tervezünk, ha újra együtt lehetünk? – „Kézenfogva” Onkológiai Klub

2021. május 3.   SZKKK  

Teraszok, színház, mozi, sportrendezvények – hamarosan talán a közművelődési intézmények is sorra kerülnek, végre megnyithatják kapuikat, hogy élet költözzön a hosszú ideig kihalt terekbe. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ házai is nyitásra készek, meg is kerestük a nálunk „lakó” egyesületeket, csoportokat: hogyan készülnek a személyes találkozásra, milyen terveik vannak az újraindulásra? Sorozatunkban ezúttal Habi Józsefnét, a „Kézenfogva” Onkológiai Klub vezetőjét kérdeztük.

– Az első alkalomra nem tervezünk nagy dolgokat, egyszerűen örülünk, hogy végre, ennyi idő után újra találkozhatunk a megszokott helyen – mondta kérdésünkre Habi Józsefné, a Kézenfogva Alapítvány Onkológiai Klub vezetője. – Klubunknak 26 tagja van, az elmúlt hónapok alatt is tartottuk egymással a kapcsolatot telefonon, és – a körülményekhez alkalmazkodva a klubon kívül – személyesen is találkoztunk. Az ilyen alkalmakon mindig megfogalmazódott: hiányzik a klubélet mindannyiunknak. Bízunk benne, hogy hamarosan visszatérhetünk a tóparti központi épületbe, ahol most új termet ajánlottak nekünk.

A majdnem harminc éve létező, onkológiai betegeket segítő klub több mint 20 éve lelt otthonra a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ épületében, amelyet nagyon szeretnek, hiszen mindenki számára jól megközelíthető, szép helyen van. Habi Józsefné 26 esztendővel ezelőtt lett a klub vezetője, idén elérkezett az ideje, hogy átadja a stafétát másnak. Meg is van már a jelölt, aki folytatja majd a munkát – mondta. A járvány miatt sok programjuk elmaradt, például az éves nagy kirándulás is, amit talán még ebben az évben is nélkülözni kell. Tervezik viszont a szokásos főzős napot, amikor egészséges ételeket készítenek, és amit hagyományosan a Szent György kórház vezető dietetikusának segítségével szerveznek. Jönnek majd orvoselőadók, és – ha meg lehet már rendezni – természetesen ott lesznek a klubtagok ősszel a mellrák elleni küzdelem jegyében szervezett sétán is.

   


 

,