Hírek

Pünkösdkor „kivirágzik” a Belváros

2021. május 14.   Hajnal Csilla  

Sokéves, szép hagyomány Székesfehérváron, hogy pünkösdkor virágdíszbe öltözik a Belváros. Így lesz ez idén is: a város virágkötő mesterei a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szervezésében látványos kompozíciókkal díszítenek fel egy-egy számukra kijelölt helyszínt. A Fehérvári Virágos Pünkösd idején az összeállításokra szavazni is lehet majd a Székesfehérvár applikáció segítségével.

Ha pünkösd, akkor virágok – a sokéves, szép hagyományt idén is megőrzi a város. A koronavírus-járvány okozta helyzetben, a jelenleg érvényben levő jogszabályok keretei között sajnos a színpadi műsorokat és a közös virágnéző sétát még idén is nélkülöznünk kell, de a város virágkötő mestereinek alkotásait, a szépséges virágcsodák látványát most is élvezhetjük a Fehérvári Virágos Pünkösd keretében május 21–24. között.

Ebben az évben hat virágüzlet jelezte részvételét a hagyományos eseményen: a Budai 66. Virág-Ajándék, a Hortenzia Virágszalon, az Oázis Virágbolt, a Syl de Fleur Virág-Ajándék, a Tűzvirág Virág-Ajándék Üzlet és a Virágvár Virágüzlet munkatársai dolgoznak majd a számukra kijelölt helyszíneken, hogy megálmodják az ünnepi virágdíszeket. Munkájuk eredményét a Liszt Ferenc utcában két helyen, a Lépcső utcánál és Kati néni szobránál, valamint a Városház téren, a Városháza előtti kőemelvényen és az Országalmánál láthatják majd az ünnepi napokon az arra sétálók.

A legszebb alkotásra a Székesfehérvár applikáció segítségével szavazhatnak majd a Fehérvári Virágos Pünkösd látogatói. Azok, akik már letöltötték telefonjaikra az applikációt, automatikusan értesítést kapnak a szavazási lehetőségről. Akik pedig még nem használják az applikációt, azoknak az egyes helyszíneken található, a lélekvidító virágkompozíciót készítő üzlet nevét, valamint sorszámát is tartalmazó táblák segítenek a letöltésben egy-egy QR-kóddal. (A modern okostelefonok maguktól felismerik ezt a kódot, a régebbiekre pedig egy QR-kód olvasó applikációt kell telepíteni a használathoz.) A szavazás május 21-én, pénteken 15 órakor kezdődik és május 24., hétfő 15 óráig tart.
 
Székesfehérvár applikáció Androidra »
 
Székesfehérvár applikáció iOS-re »
 


 

,