Hírek

A Virágvár nyerte el a közönségdíjat

2021. május 24.   SZKKK  

Az időjárás egyáltalán nem volt tekintettel a hosszú hétvégére, szombaton és vasárnap is többször esett, ám ez nem tántorította el a Fehérvári Virágos Pünkösd szépséges virágaira kíváncsi látogatókat. Sokan sétáltak a Belvárosban, hogy megcsodálják a virágkötők alkotásait. A Székesfehérvár applikációban leadott szavazatok alapján pedig az is kiderült, melyiket tartották a legszebbnek: idén a Kati néni szobránál látható, a Virágvár Virágüzlet által készített virágdísz kapta a legtöbb voksot.

Hiába a szinte folyamatos eső, amely hol csak csendesen, máskor meg zuhogva próbálta elriasztani a sétálókat a belvárosból, az ünnepi hétvégén mégis sokan látták az idei Fehérvári Virágos Pünkösd virágos összeállításait a Városház téren és a Liszt Ferenc utcában. Volt, akinek „kötelező” feladat is volt, hogy megnézze a virágokat: a napokban elindult Fehérvár Hero játék vasárnapi feladata is arra kérte a résztvevőket, hogy a virágcsodák egyikéről készítsenek fotót. De persze ezen túl, a közösségi oldalon feltűnő képek is bizonyították, hogy a rendezvényt – és a virágokat – sokan szeretik Fehérváron. A legtöbben talán a város egyik kedvenc alakjánál, Kati néni szobránál készítettek képeket: a piacos asszony napraforgókkal szegélyezett úton „tolta” a kocsiját, mosolyra késztetve mindenkit, aki arra járt. Pár lépésnyire innen, a Lépcső utcánál lévő kút is virágba öltözött, a Városház téren pedig a Városháza előtti emelvényt és az Országalmát öltöztették ünnepi díszbe a város virágkötői.

Idén hat virágüzlet munkatársai vettek részt a hagyományos eseményen: a Budai 66. Virág-Ajándék, a Hortenzia Virágszalon, az Oázis Virágbolt, a Syl de Fleur Virág-Ajándék, a Tűzvirág Virág-Ajándék Üzlet és a Virágvár Virágüzlet munkatársait álmodták meg és aztán valósították meg az összeállításokat. A sétálók a Székesfehérvár applikációban szavazhattak az általuk legszebbnek tartott alkotásra, a legtöbb voksot a Virágvár Virágüzlet alkotása kapta, amely Kati néni szobránál késztette megállásra és fotózásra az arra járókat. A közönségdíjas egy 50 ezer forintos vásárlási utalvánnyal lett gazdagabb, amelyet a napokban, az üzletben vehet majd át az üzlet tulajdonosa. Az utalványt, amelyet virágkötészeti segédanyagokra, valamint kerti termékekre fordíthat a nyertes csapat, Fojtyik László, a RASTYL Kft. tulajdonosa ajánlotta fel – a törökbálinti cég a virágcsodák elkészítését is támogatta vizes tűzőhab, csokortartók, tartósítószer felajánlásával.

 

 


 

,