Aranybulla Művészeti Napok

2021. augusztus 19.   SZKKK  

Mikor:
2021. augusztus 29., vasárnap @ 19:30 – 2021. augusztus 30., hétfő @ 22:45 Europe/Budapest Időzóna
2021-08-29T19:30:00+02:00
2021-08-30T22:45:00+02:00
Hol:
Öreghegyi Közösségi Ház kertje
Székesfehérvár
Fiskális út 93.
Költség:
Ingyenes

A székesfehérvári nyári programok zárásaként augusztus 29–30-án rendezik meg az Aranybulla Művészeti Napokat az Öreghegyi Közösségi Házban és annak kertjében. Vasárnap Soulistic címmel a Malek Andrea Gospel Tour koncertje, hétfőn Nyeste Laura ruhatervező kiállítása és a Lounge Fm zenekar koncertje szerepel a programban, amelynek zárásaként a Barátság mozi kertmozijában a Notting Hill-i cukrászda című filmet vetítik. Az Aranybulla Művészeti Napok minden programja ingyenes.

Aranybulla Művészeti Napok

2021. augusztus 29–30.
Öreghegyi Közösségi Ház kertje

  

Augusztus 29., vasárnap

20.00  Soulistic – Malek Andrea Gospel Tour

  

Augusztus 30., hétfő

18.00  Nyeste Laura ruhatervező kiállításának megnyitója

19.00  Lounge Fm koncert a kertben

21.00  Kertmozi: Notting Hill-i cukrászda – feliratos angol romantikus vígjáték, 98 perc, 2020 (12)

Több mint húsz éve, az Öreghegyi Közösségi Ház egykori legendás igazgatója, Tóth István ötlete nyomán született az Aranybulla Művészeti Napok programja. A nagy múltú rendezvényen hagyományosan kiállítás nyílik és a koncerteken jó zenéket hallhat a közönség. Így lesz ez ebben az évben is.

Augusztus 29-én, vasárnap este nyolc órakor különleges hangulatú koncertet hallhatnak a zenekedvelők. A neves énekesnő, Malek Andrea és a zongorista-zeneszerző, Jáger Bandi együttműködéséből 2016-ban létrejött projekt, a Soulistic a gospel, a jazz és a soul stílust ötvözi – a cím a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal. Malek Andrea és Jáger Bandi produkciójában kulcsfontosságú szerepet játszik az örömzene és a hit – ahogyan a gospelnek is ezek a támpillérei. A színpadon egy kicsit mindenki szólistává válik és azon dolgozik, hogy a gospel üzenete eljusson a közönséghez. Az énekesnő összetéveszthetetlen hangja, a zenei vezető friss és izgalmas zenei látásmódja, valamint a fantasztikus jazz-zenészekből álló zenekar muzsikája szép élményt ígér az estre hangulatosan feldíszített kertben.

Hétfőn egy izgalmas tárlat megnyitójával folytatódik a program: Nyeste Laura kiállítása 18 órakor nyílik. A fiatal tervező öt éve végzett a Krea Kortárs Művészeti Iskolában, divattervező szakon. A végzés után néhány évvel úgy döntött, hogy saját márkát épít – így született meg a Nylka. A könnyed, természetes, érzékeny és nőies kollekciókat szeptember 19-ig tekinthetik meg a ház nyitvatartási idejében, a kiállítást Maj Ajna művészetmenedzser nyitja meg. Nyeste Laura kiállításával a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ egy sorozatot indít útjára, amelyben elsősorban, fiatal, pályakezdő formatervezőket, dizájnereket, képzőművészeket kíván bemutatni – ezen a módon is segítve pályájuk indulását.

A szemnek szánt szépségek után ismét hallgatni valót kínál a program, 19 órakor a professzionális zenészek alkotta Lounge Fm áll a színpadra a kertben. Az innovatív zenekar profilja az igényes szórakoztatás, népszerű, ismert feldolgozásokat játszanak, zenéjük a jazz és pop zene határán egyensúlyoz úgy, hogy mindkét stílus kedvelői értsék és szeressék a muzsikát – fogalmaztak a zenészek egy interjúban. A zenekar tagjai: Bögöthy Ádám (bőgő), Hoff Marcell (dob), Horváth Dávid (gitár), Horváth János (billentyűk), Szolnoki Dóra (ének).

A napot a Barátság mozi kertmozijának vetítése zárja, a nézők a Notting Hill-i cukrászda című angol romantikus filmet tekinthetik meg 21 órától. Az érzelmes alkotás három nő története, akiket egy dolog kapcsol össze: végtelen szeretetük a zseniális cukrász, Sarah iránt, aki tragikusan fiatalon életét veszti egy balesetben. Lánya, Clarissa táncosnak készül, de nehezen találja meg az egyensúlyt a felnőttek életében. Isabella, Sarah legjobb barátnője úgy érzi, egyedül képtelen beteljesíteni barátnőjével közös terveit. Mimi, az édesanyja pedig a maga módján, csendesen gyászol. A három különböző korú nő sok súrlódás és nézeteltérés közepette nyitja meg közös cukrászdáját London leghangulatosabb környékén, a Portobello Roadon.

Az Aranybulla Művészeti Napok minden programja ingyenes.