Nyárbúcsúztató Szenior Örömtánc Találkozó

2021. augusztus 16.   SZKKK  

Mikor:
2021. augusztus 31., kedd @ 10:00 – 20:15 Europe/Budapest Időzóna
2021-08-31T10:00:00+02:00
2021-08-31T20:15:00+02:00
Hol:
Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar
Székesfehérvár
Farkasvermi út 2.
Költség:
Ingyenes

Az ER-ZSU Szenior Örömtánc Csoport lesz a házigazdája annak az eseménynek, amelyet augusztus 31-én, kedden rendeznek meg a Szárazréti Közösségi Házban. Az örömtánc-órák és -bemutatók mellett Korda György és Balázs Klári műsora is várja az érdeklődő résztvevőket a hangulatos helyszínen, a programok délelőtt 10 órakor kezdődnek.

Program:

10.00 Megnyitó

10.45–18.00 Szenior örömtánc székesfehérvári oktatók irányításával

14.30 Táncoló Talpak és Móri Ezerjók táncbemutatói

17.00 Tibiton retro műsora

19.00–19.50 Korda György és Balázs Klári műsora – belépő: 2800 Ft, nyugdíjasjegy: 2500 Ft
Online jegyértékesítés: www.fehervariprogram.hu/jegy

Házigazda rendező: az ER-ZSU Szenior Örömtánc Csoport

A szenior örömtánc egy kifejezetten az idősebb korosztály számára összeállított sporttevékenység, amely megmozgatja a testet és frissen tartja az agyat is: javítja a memóriát, az orientációt, a legújabb kutatások szerint késlelteti a demencia és az Alzheimer-kór kialakulását. De ami talán a legfontosabb: örömöt szerez annak, aki csinálja. Az órák oldani tudják az egyedül élő idős emberek elmagányosodást és erősítik szociális kapcsolataikat, a foglalkozásokon új ismerősöket, barátokat szerezhetnek. Az örömtáncoláshoz nincs szükség semmilyen táncos előképzettségre, a koreográfiákat nem nehéz megtanulni. Minden óra más, hiszen a keringőtől a rumbán át a néptáncig sokféle táncot táncolnak az órákra járók.

Székesfehérváron több helyen is működnek örömtánc-csoportok, többek között a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ házaiban is. A nyárbúcsúztató találkozót rendező házigazda, az ER-ZSU Szenior Örömtánc Csoport megszokott „otthona” a Csónakázó-tó melletti központi épület, de heti rendszerességgel találkoznak a klubtagok a Felsővárosi és az Öreghegyi Közösségi Házban is.

Az augusztus 31-i találkozóra több csoportot várnak a szervezők a Szárazréti Közösségi Házba, ahol 10 órakor a megnyitóval, köszöntőkkel kezdődik a program. A nap folyamán a székesfehérvári örömtánc-oktatók – Ottó Csabáné, Pap Valéria, Iregi Márta, Arany Istvánné – irányításával folynak a foglalkozások, amelyeken bárki kipróbálhatja a testnek-léleknek egyaránt hasznos mozgásformát. A találkozó nem titkolt célja, hogy minél többekhez eljusson a szenior örömtánc híre. Délután fél háromkor két bemutatót is láthatnak a résztvevők a Táncoló Talpak és a Móri Ezerjók csoport tagjaitól.

Öt órakor kezdődik Tibiton retro műsora, majd este hét órakor lép a színpadra a két népszerű énekes, Korda György és Balázs Klári. Az erre a programra érkezők 2800 forintért, a nyugdíjasok 2500 forintért válthatnak jegyet online a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon, illetve a helyszínen – kedvezményes jegy csak személyesen, a Barátság mozi pénztárában vásárolható nyitvatartási időben, valamint a vetítések kezdete előtti egy órában (fizetés bankkártyával és készpénzzel). A koncert helyszínén csak készpénzért lehet jegyet váltani.