Hírek

Őszi pikniksorozat a városrészekben

2021. szeptember 2.   SZKKK  

Bár vége van a nyárnak, és a napokban hűvös szelek is járnak, azért a programokról nem kell lemondanunk. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ több városrészi eseményt is szervez a következő hétvégéken: pikniksorozatra hívják, várják az érdeklődőket szeptember 4-én, szombaton a Szedreskertben a Csónakázó-tó szigetére és a Toldi utcába; szeptember 5-én, vasárnap a Tóvárosban, a Toronysor melletti sétányra és parkba; szeptember 12-én, vasárnap pedig a Felsővárosban a Felsővárosi Közösségi Házba. A programok mindenütt ingyenesek.

Hangulatos helyszínen, kellemes környezetben rendezi meg a Szedreskerti Pikniket a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szeptember első szombatján. A program 14.00 órakor kezdődik, elsőként a Pitypang gyermekzenekart, aztán pedig a Los Andinos együttest hallhatják, de lesznek operettdalok Farkas Alexandra és Mészáros Kartal, az Operett-Musical Voices Társulat művészei előadásában, majd a két művész Mahó Andrea társaságában a musicalirodalom népszerű slágereit énekli a színpadon. A Mesebolt Bábszínház Lázár Ervin A hazudós egér című meséjének feldolgozását mutatja be, és fellépnek a Megadance Székesfehérvári Táncszínház Egyesület tagjai is. A piknik egész ideje alatt kézműves foglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők, a Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagjaival alkothatnak kicsik és nagyok. A „Varázslatos Cirkuszi Akadémia” öt állomással és garantált jó szórakozással várja a gyerekeket, akik kipróbálhatnak számos fajátékot is.

A város másik részén, a Búrtelepen, ott is a Toldi utcában sokféle programot kínálnak szeptember 4-én, szombaton – nem csak az utcában lakóknak! Minden korosztály talál számára megfelelőt, olyat is, amit a család közösen tud élvezni. Ilyen például az esti kertmozi: a Barátság mozi munkatársai a Notting Hill-i cukrászda című filmet vetítik le este fél nyolctól. Előtte lehet majd könyvet csereberélni délelőtt 10.00 órától: Hozz egy könyvet, vigyél hármat! – biztatják a szervezők az érdeklődőket, akik délután háromtól a helyszínen kipróbálhatják a gólyalábazást és benevezhetnek a kerékpáros ügyességi versenyre is. Öt órától az utcának névadó hős vitéz, Toldi Miklós lesz a téma: életéről, tetteiről Tomorné Kucsera Ágnes emlékezik meg a programvendégeivel együtt, a napot pedig – ahogyan már említettük – 19.30 órakor kertmozi zárja.

A Tóváros hagyományos rendezvénye az Őszköszöntő, amelyet idén szeptember 5-én, vasárnap rendeznek meg a szokott helyszínen. Délelőtt 10.00 órakor „A zene összeköt minket” címmel Kamarás Emese játékos zenés foglalkozása várja a kicsiket, akik láthatják majd az Aranyszamár Bábszínház Vackor című előadását is. Ebéd után a Laguna KTSE táncosai érkeznek a színpadra, aztán pedig Bérces Zsuzsi meg is mozgatja a közönséget: zumbára hív kicsit és nagyot. Alexa Ákos bűvészműsora után négy órakor lép színpadra Závodszky Noémi, a Vörösmarty Színház színművésze. Zenével folytatódik a program, DJ Kiss Attila következik, végül a szvingénekes Gájer Bálintot hallhatják majd az érdeklődők. A gyerekeket egész nap kézműves foglalkozások, fajátékok, kreszjátékok várják a Toronysor melletti sétányon és parkban.

A Magyar Dal Napjának „előestéjén”, szeptember 11-én, szombaton zenés tóparti eseményre invitálja a vendégeket a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ. A zenét babzsákokon heverészve vagy a sörpadokon ülve élvezhetik a résztvevők. Az esten két zenekar és egy szólista ad koncertet: a 4WHAT együttes és a Leonardo Jam mellett dr. Tóth Gábor, a DrJazz Band alapítója és zongoristája játszik a közönségnek. Rossz idő esetén az eseménynek az intézmény aulája ad otthont.

Szeptember 12-én, vasárnap a Felsővárosi Közösségi Házban rendeznek kikapcsolódást nyújtó programot 15.00 órától. Az Aranyszamár Bábszínház Az állatok nyelvén tudó juhász című mesét mutatja be, a Varázstorna keretében 0–3 éves gyerekekkel játszik, dalol, mondókázik Miklós Kata; a Sanyi, Én és a Gyerekek társulat, azaz Tűzkő Sándor és Nyáry Bernadett A Sündisznó című interaktív népmesébe vonja be a gyereknézőket. A délutánt a Csillagfröccs zenekar koncertje zárja: bluegrass-gospelek, blues és ír zene is szerepel az együttes repertoárjában. A vasárnapi program egész ideje alatt lesznek kézműves foglalkozások, amelyeken a bőrözést, lemezdomborítást és a gyöngyözést is kipróbálhatják az érdeklődők a Csókakői Hun-ok vezetésével. A kertben az SZKKK fajátékai is szórakoztatják majd a piknik kisebb és nagyobb vendégeit.

 

Műsornaptárunk  »