Hírek

„Jövőre is indulunk, ez biztos!”

2021. november 5.   SZKKK  

A hagyományokhoz híven a Városháza Dísztermében köszöntötték a Legmobilisabb osztály vetélkedő 2021. évi győztesét: a Vasvári Pál Gimnázium 7. a osztálya egy, a Damniczki cukrászda által felajánlott finom tortát kapott jutalmul, amelyet a polgármester, Cser-Palkovics András adott át a diákoknak. Ráadásként pedig meghívta a gyerekeket egy kis látogatásra a hivatali szobájába, ahol a polgármester székét is kipróbálhatták.

Persze, hogy nevezünk jövőre is – egybehangzó volt a válasz a kérdésre, amely pénteken hangzott el a Városháza Dísztermében. A helyszín immár hagyományos, évek óta itt köszöntik ugyanis azt az osztályt, amelyik az adott évben első lett a Legmobilisabb osztály vetélkedőn. Ebben az esztendőben az Easy Riders csapat, azaz a Vasvári Pál Gimnázium 7. a osztálya nyerte az Európai Mobilitási Hét általános iskolás korú diákoknak szánt versenyét, így ők foglalhattak helyet a máskor a város ügyeiről döntő közgyűlésnek és más ünnepélyes, hivatalos eseménynek helyet adó teremben.

A város polgármestere, Cser-Palkovics András gratulált az osztálynak és megköszönte a diákoknak, valamint az őket felkészítő pedagógusoknak, hogy részt vettek a vetélkedőn, amely fontos ismereteket közvetít. A Legmobilisabb osztály vetélkedőben a játékos feladatok (felnihajtás, kergebringa-futam) mellett a közlekedési táblák, helyzetek ismeretéről is számot adtak a diákok, akiknek azt is tudniuk kellett, milyen felszerelések szükségesek a szabályosan felszerelt kerékpáron. A vasvárisok gyorsan és helyesen válaszoltak a kérdésekre, jól oldották meg az ügyességi feladatokat is – megérdemelten nyerték el a kitüntető címet. A gyerekek más területen is kiválóak: az osztály képviseletében Bánkúti Zsófi és Schneider-Zaj Ákos nyilatkozott a helyi tévé riporterének, összeszedetten, szépen fogalmazva meséltek a versenyről – öröm volt hallgatni őket. Osztályfőnöküktől, Koncz Hajnalkától megtudtuk: a vetélkedő idején még alig ismerték egymást a gyerekekkel, hiszen csak idén kezdtek a gimnáziumban, de mindannyian lelkesen jelentkeztek. A jól sikerült verseny volt az első „csapatépítő tréning” az osztály számára – fogalmazott az „ofő”, aki azt is elmondta, a gyerekek közül sokan a mindennapokban is mobilisak, biciklivel, rollerrel járnak iskolába.

A Legmobilisabb osztály kitüntető cím mellé a Damniczki cukrászda által felajánlott mutatós és finom tortát kapták jutalmul a vasvárisok, akik ezen felül november 9-én VIP vetítés keretében nézik meg a David Copperfield rendkívüli élete című filmet a Barátság moziban. A helyszíni meglepetés pedig az volt, hogy a polgármester meginvitálta őket a hivatali szobájába, ahol megismerkedhettek a berendezés néhány tárgyának történetével – és természetesen kipróbálhatták a városvezető székét is. „Ez mindent megért” – hallottuk többektől is, miközben sorra készültek a nagy eseményt megörökítő fotók.

A Legmobilisabb osztály vetélkedőre idén négy csapat nevezett, a Vasvári bajnokai mögött a második helyen a vetélkedő legfiatalabb, nagyon lelkes kis csapata, a Sziget-mobil, vagyis a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola 4. c osztálya végzett, harmadik lett a Székesfehérvári Németh László Általános Iskola 6. a osztálya, a Kocsizó Bocik, negyedik pedig a Zöld Sziget csapat, vagyis a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Tagintézmény 5. c osztálya.

Fotó: Simon Erika (ÖKK) és SZKKK