Hírek

Most kiderül, ki mit tud!

2022. február 8.   SZKKK  

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) a hagyományokhoz híven ismét Ki mit tud? versenyt hirdetett Fejér megyei nyugdíjasok számára előadóművészet, valamint képző-, ipar- és népművészet kategóriákban. A színpadi produkciók előválogatóját 2022. február 27-én és március 6-án, vasárnap 10 órakor tartják a Malom utcai Táncházban, ahol március 20-án a gálát, február 25. és március 7. között pedig a beérkezett alkotások kiállítását is megrendezik. A belépés minden rendezvényre ingyenes, de védettségi igazolványhoz kötött.

A mintegy három évtizedes múlttal rendelkező rendezvény célja a megyében élő szépkorúak megszólítása, találkozási és közösségépítő lehetőségek biztosítása. Minden esztendőben sokan jelentkeztek és vettek részt a jó hangulatú bemutatókon, amelyekről a résztvevőkben és a nézőkben egyaránt szép emlékek élnek, hiszen ezek az alkalmak sokszor új barátságok, kapcsolatok megszületésének is helyszínei voltak.

A járványhelyzet ellenére több mint ötven jelentkező regisztrált a megmérettetésre, akik dalban, prózában, versben és a táncparketten mutatják be, hogy ki mit tud. Előadásaikat a szakértő zsűri – Bécsiné Krämer Ágnes néptáncpedagógus, Matuz János, az SZKKK művészeti intendánsa és Varga Júlia középiskolai tanár – értékeli majd, a nap végén szakmai konzultációs lehetőséget is biztosítva a résztvevők számára. A válogatók műsorvezetője Németh Gábor.

A produkciók sorrendje a két előválogatón a következő:

2022. február 27., vasárnap »

2022. március 6., vasárnap »

Az előválogatókon bemutatott produkciókat a háromfős zsűri bronz, ezüst, arany és kiemelt arany kategóriába sorolva értékeli, majd javaslatot tesz a gála műsorába kerülő előadókra. A gála helyszíne a Táncház (Székesfehérvár, Malom utca 6.), időpontja: 2022. március 20., vasárnap 15.00 óra.

A képző-, ipar- és népművészeti kategóriában bármely tárgyalkotó művészeti ágat képviselő alkotással lehetett nevezni, festmény, grafika, kisplasztika, hímzés, csipke, kerámia, fotó, ékszer – a közel negyven jelentkezőnél csak a képzelet szabott határokat. Beadott műveiket a zsűri február 18-án, pénteken értékeli, majd 14 órától konzultációs lehetőséget biztosít és segítő tanácsokkal látja el az alkotókat. A zsűri véleménye alapján összeállított kiállítás megnyitója a Táncházban lesz 2022. február 25-én, péntek 15 órakor, ahol a művek március 7-ig tekinthetők meg nyitvatartási időben.

A rendezvényeken csak a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt. A védettségi igazolvány csak személyazonosításra alkalmas fényképes igazolvány felmutatásával együtt érvényes. Az orrot és szájat eltakaró szájmaszk használata kötelező.