Hírek

Új győztesre vár a zászló

2022. március 7.   SZKKK  

Az első Siklósi Gyula Várostörténeti Vetélkedőt a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium csapata nyerte meg, a diákok a nyeremények mellé a verseny vándorzászlaját is átvehették a színpadon. A zászló hétfőn ideiglenesen a szervezőkhöz költözött, az idei vetélkedőn induló csapat egy része adta azt át a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ munkatársainak.

Sárga pólóban versenyeztek, végig jól teljesítettek és – a három éve készült fotók tanúsága szerint – az eredményhirdetésnél nagyon örültek a győzelemnek a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium diákjai, akik a Hirtelen jó lesz nevű csapatban versengtek a többiekkel az első Siklósi Gyula Várostörténeti Vetélkedő döntőjében. A Vörösmarty Színház adott otthont az eseménynek, amelyen nemcsak a színpadon, a versenyzők, de a nézőtéren szurkoló társak között is igen jó volt a hangulat – már a csapatok bemutatása is hangos ováció mellett zajlott. A történeti tudást is mérő, de szórakoztató, sok kreativitást igénylő feladatok minden résztvevőnek emlékezetes perceket szereztek.

Győzelmének köszönhetően a tópartis csapat lehetett az első, amely a Siklósi-vetélkedő zászlajára felköthette a csapat nevét megörökítő szalagot. E mellé kerülhet majd az idei nyertes csapaté – a vándorzászlót hétfőn ideiglenes a versenyt szervező Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ munkatársai vették át, stílusosan a tópartisok idén induló csapatának három tagjától.

Az idei vetélkedőre – amely az elsőhöz hasonlóan három fordulóból áll majd – már elindult a jelentkezés, a 11–13. évfolyamos diákoknak szóló versenyre 6 fős csapatokat várnak március 18-ig. Az első feladat egy újságoldal elkészítése, amelynek fő témája az Aranybulla kihirdetése, de ezen kívül sok más, a korszakhoz kapcsolódó hírnek is szerepelnie kell benne. Az újság – amelynek leadási határideje március 25., péntek – készülhet online vagy nyomtatott formában, A2-es méretben, a további részletekről a www.fehervariprogram.hu/siklosi-vetelkedo-2022 oldalon olvashatnak az érdeklődők.

 


 

,