Hírek

Régi és új ismerősök a Játékfesztiválon

2022. április 1.   SZKKK  

Bár még jó néhány hét van hátra addig, már most bizton állíthatjuk, idén is jól érzik majd magukat a gyerekek a Hetedhét Játékfesztiválon: a régi kedvencek mellett sok új játékot is kipróbálhatnak, és a színpadi fellépők sem okoznak csalódást. A szervezők csütörtökön ismét egyeztettek az előkészületek állásásról.

Az előző megbeszélés óta folyamatosan kapcsolatban vannak egymással a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) és a Szent István Király Múzeum Hetedhét Játékmúzeumának munkatársai, és ennek eredménye is van. Megvannak például a színpadi fellépők: nyugodtan ígérhetjük, ahogy minden évben, most is igényes műsor várja a családokat, a fellépők nem csak a gyerekeknek szereznek majd örömöt, ebben biztosak vagyunk. Összeállt a Hétpróba feladatainak sora, az is kialakult, kik alakítják az abban szereplő alakokat, és hogy milyen enteriőrökben fogadják ők a gyerekeket.

Ami pedig a játékokat illeti: Nagy Veronika, a Hetedhét Játékmúzeum vezetője és Benkő-Igaz Krisztina, az SZKKK szakmai vezetője sokáig „sakkozott” a belváros térképén, mire a sokféle elemet elhelyezték. A régi kedvencek mellett újdonságokat is találnak majd a kis vendégek a Városház téren és Fő utcán, sokféle szórakoztató játék várja május 28–29-én, a gyermeknap hétvégéjén a családokat. A hagyományokhoz híven az idei Hetedhét Játékfesztiválon is lesz Hozd el a kedvenc játékodat! program, és a rendezvény szombati napján adják majd át az Aranybullácska pályázat legjobbjainak jutalmát is.

A rendezvény lebonyolításában ebben az évben is közreműködnek majd egyetemisták az ELTE tanító- és óvóképző karáról: április végén előbb egy workshoppal összekötött múzeumpedagógia foglalkozás résztvevői lesznek, május elején pedig már kifejezetten a Játékfesztivállal ismerkednek a múzeum munkatársainak segítségével.