Hírek

Sportolási lehetőségek a Halünnepen

2022. április 1.   SZKKK  

A Fehérvári Halünnep helyszíne, a Palotavárosi tavak környéke ideális terep a mozgásra, éppen azért a versenyek, színpadi és családi programok mellé több ingyenes sportolási lehetőséget is kínálnak a szervezők a résztvevőknek április 9-én a délelőtti és a délutáni órákban is.

A Honvéd Szondi György SE Tömegsport Szakosztálya szakmai vezetésével ingyenes futó és gyalogló foglalkozást rendeznek a Fehérvári Halünnepen, április 9-én, szombaton 10.00–12.00, illetve 14.00–16.00 óra között. A futó/gyalogló foglalkozásokat szervezett formában bonyolítják le, az érdeklődők a Királyok parkjánál jelentkezhetnek: a program innen indul és a Palotavárosi tavaknál található futósávon haladnak végig a résztvevők. A foglalkozások szakmai vezetői: Kékesi Mihály (+3630/459-1917), Halász Tímea és Kovács Csaba József.

A Halünnep résztvevői megismerkedhetnek a nordic walkinggal is: a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség szervezésében tartanak ingyenes foglalkozást és bemutatót 15.00–16.00 óra között. A foglalkozásra az István Király Általános Iskola főbejáratánál (Kelemen Béla u. 30/a) lehet jelentkezni 14.50 órától. A gyalogláshoz szükséges botokat a helyszínen ingyenesen biztosítják a részt venni szándékozó érdeklődőknek. A túrák az iskola főbejáratától indulnak és a Palotavárosi tavak körüli füves területen haladnak végig. A szervezők 15-20 fős csoportokban, csoportonként kb. 1 órás időtartamban, szervezett formában bonyolítják le a foglalkozást, 1–2 fő oktató vezetésével. Szakmai felelős: Velancsics Katalin nordic walking oktató (+3650/108-8354).

A franciák kedvence, de manapság nálunk is egyre népszerűbb a petanque játék, amely ugyancsak megjelenik majd április 9-én a Halünnepen. A bemutatót és az ingyenes játéklehetőséget a Honvéd Szondi György SE Petanque Szakosztálya szervezi 10.00–12.00 óra között, a Palotavárosi horgásztavaknál található kosárlabdapálya melletti petanque pályán. Az érdeklődők 11.30 óráig jelentkezhetnek a játékra a helyszínen. Szakmai felelősök: Kodak Csaba (+3630/227-5505), Hartai Gertrúd és Kékesi Mihály. A szabályokról a www.petanque.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Van, ahol már versenyszerűen űzik a játékot. Az István Király Általános Iskola április 9-én, szombaton 14.00 órától rendezi meg – a Honvéd Szondi György SE Petanque Szakosztálya vezetésével – a 2021–22. évi iskolai petanque diákolimpia bajnokságát. A versenyen csak azok az iskolában tanuló diákok vehetnek részt, akik március 31-ig leadták jelentkezésüket. Szakmai felelősök: Kodak Csaba (+3630/227-5505), Rácz Katalin.

A sportolni vágyóknak a szervezők javasolják, hogy az időjárásnak megfelelő, kényelmes sportruházatban jelenjenek meg a helyszínen, ajánlott az övtáska használata. A folyadékpótlásról mindenkinek magának kell gondoskodnia! A helyszínen öltözőt nem tudnak biztosítani, a mosdó használat díjmentes. Felhívják a figyelmet, hogy minden résztvevő saját felelősségére vesz részt a foglalkozásokon. Az esetlegesen előforduló balesetekért, más károsodásért a szakmai vezető felelősséget nem vállal! Kedvezőtlen időjárás esetén a foglalkozások elmaradnak.

Fotó: ÖKK