KÓTA Aranypáva Térségi és Országos Népzenei Minősítő

2022. június 3.   SZKKK  

Mikor:
2022. június 12., vasárnap @ 10:00 – 15:00 Europe/Budapest Időzóna
2022-06-12T10:00:00+02:00
2022-06-12T15:00:00+02:00
Hol:
Kisfaludi Közösségi Ház
Székesfehérvár-Kisfalud
Könyves Kálmán u. 10/a

Tíz népdalkör, zenekar és szólista részvételével rendez térségi és országos népzenei minősítőt a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK), valamint a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) 2022. június 12-én, vasárnap 10.00 órától a Kisfaludi Közösségi Házban. Az eseményen minősítő fokozat és oklevél megszerzésére is lehetőség nyílik.

A KÓTA Aranypáva Térségi és Országos Népzenei Minősítő több évtizedes múltra tekint vissza az országban és Székesfehérváron egyaránt. Az eseményen a csoportok vezetői nemcsak a minősítő oklevelet vehetik át, hanem a szakmai testülettel történő konzultációk során a további munkájukhoz, fejlődésükhöz is útmutatást kaphatnak.

A június 12-i megmérettetésre három megyéből és a fővárosból tíz produkció jelentkezett, dalkörök, zenekarok és szólisták egyaránt. Közülük heten a térségi, ketten az országos minősítőn vesznek részt. Az esemény a Pákozdi Pacsirták nyitó dalcsokrával kezdődik, őket követi majd a házigazda Kisfaludi Búzavirág Dalkör, a Vadrózsa Citerazenekar, a Dercevirág népzenei énekegyüttes, Csordás István, a Kökényvirág Népdalkör, Sigmond Zselyke Zsófia, a Kisapostagi Dalkör és az Aranydaru népdalkör bemutatkozó műsora. A népzenei minősítő programját a Budapest Főváros II. Kerületi Német Önkormányzat Pesthidegkúti Német Dalköre zárja.

A minősítőn elérhető fokozatokról háromfős zsűri – dr. Juhász Katalin népdalénekes, néprajzkutató, Fazekasné Domak Anikó népzenepedagógus, néprajzkutató és Kneifel Imre népzenész, karnagy – dönt. Az arany, ezüst és bronz fokozatok mellett kiosztják az Aranypáva-díjat is, melynek nyertesei jelentkezhetnek a KÓTA Országos Aranypáva Népzenei Gála szintre.

Az esemény ingyenes, mindenki számára nyitott, szeretettel várják a népzenekedvelőket a Kisfaludi Közösségi Házba, ami Székesfehérvárról a 22-es helyi autóbuszjárattal, gépjárművel és kerékpárral is megközelíthető.