Hírek

Óriásbuborék-varázslat a Csónakázó-tó partján

2022. június 12.   SZKKK  

A városrészi piknikek sorában vasárnap a Csónakázó-tó partjára invitálta a vendégeket a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ. A napsütéses, szép időben sokan el is jöttek a hívásra, és nem bánták meg: a zenés, mesepedagógiai foglalkozás mellett a betűgyűjtő játék feladatai és az óriásbuborék játszó kínált felhőtlen szórakozást a gyerekeknek, akik aztán zárásképpen a felnőttekkel együtt buliztak a Groovehouse zenéjére.

Mennyi van még hátra? – egy idősebb testvér tette fel a kissé rezignált kérdést apukájának, aki éppen a kisebbik gyerek nyomába iramodott a vasárnapi Szedreskerti piknik betűgyűjtő játékában. Volt ezzel így jó néhány szülő: a hat állomás mindegyikén jópofa feladatok várták a gyerekeket a Csónakázó-tó partján. Az egyiken vizespalackokkal bowlingoztak, a másikon gólyalábon egyensúlyoztak, a harmadikon egy nagy, közös képet készítettek a lelkes kis vendégek, de volt kézműves foglalkozás és a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ hűvös előterében egy tárgykeresgélős feladatot is meg kellett oldaniuk a résztvevőknek. Aki túljutott egy-egy állomáson, pecsétet kapott a gyűjtőlapjára, és ha azon kialakult a „piknik” szó, jött a megérdemelt jutalom: egy-egy buborékfújóval gazdagodott minden gyerek. A játéknak nagy sikere volt, több család is dicsérte az ötletes, kicsit és nagyobbacskát is szórakoztató játékot, a valóban piknikhangulatú tóparti rendezvényt. Volt, aki már most beírta a naptárába a következőt, a szombati maroshegyi pikniket is: ha jó idő lesz, biztosan ott lesznek, ígérték.

A Csónakázó-tó partján sok kis látogató próbálta ki az óriásbuborék játszót is – kedves, mókás látvány volt, amikor egy aprócska „buborékgyártó” kezéből a nálánál egyre nagyobbra növekvő, áttetsző, különleges alakzatok ellibbentek a szélben, hogy aztán szétpattanva tűnjenek a semmibe, mire a kicsi lányka újra és újra nekifogott a „varázslásnak”. A vödrökből egész délután ki se fogyott az „anyag”, mindig volt készítő és néző is a „buboréktérben”.

Jót játszott a gyerekközönség Kamarás Emesével még a piknik elején. Közösen meséltek, énekeltek, zenéltek, együtt bújtak a szivárványszínű óriási lepel alá, és dobálták a magasba a közepére halmozott labdákat nagy nevetések közepette. Az SZKKK épülete mellett egész délután sok-sok gyerek nyüzsgött vagy éppen tartott rövid pihenőt a színes babzsákokba heveredve. Aki megszomjazott, a büfében limonádéval, üdítőkkel frissíthette fel magát. A napot a Groovehouse fellépése zárta, sokan erre időzítették a tóparti sétájukat, így kicsivel hat előtt egyszerre csak megduplázódott a piknikezők száma. A duó nem maradt egyedül a színpadon, többször is hívtak maguk mellé kis táncosokat, akik lelkesen vettek részt a produkcióban, a közönség nagyobb része pedig a színpad előtt énekelte, dúdolta Judyval és Zsolttal a jól ismert slágereket.

Fotó: Lőrincz Miklós

 


 

,