Hírek

Pünkösdi piknik Börgöndpusztán

2022. június 5.   SZKKK  

Börgöndpusztán folytatódott a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) által szervezett ingyenes városrészi piknikek sora. Gyerekkoncert, hangszersimogató, ír népzene, kézműves foglalkozás, fajátékok – a városrészben élő családok ezzel a programcsokorral kapcsolódhattak ki pünkösd vasárnapján a Szent Antal-kápolna melletti téren.

Az esemény a Bogár Muzsika gyermekzenekar vidám műsorával indult, majd az intézmény Felsővárosi Közösségi Házában működő Maminbaba hordozós latin fitnesz résztvevői tartottak lendületes bemutatót. Franczia Dani hangszerbemutatóra és hangszersimogatóba invitálta a gyerekeket, akik ismert és kevésbé ismert hangszerekkel ismerkedhettek meg – testközelből, hiszen a bemutató után ki is próbálhatták a főként ütős hangszereket. A rendezvény az éppen tízéves Holdkő ír népzenei együttes koncertjével zárult.

A délután folyamán óriásbuborék játszó és kreatív kézműves foglalkozások is várták a gyerekeket – a foglalkozások közül a neves karkötő készítése volt a „legkeresettebb”. A mindig népszerű fajátékokkal nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is szívesen játszottak, hiszen akár gólyalábon, akár „százlábon” próbára tehették ügyességüket.

Fotó: Lőrincz Miklós