Központban az egészségünk!

2022. június 27.   SZKKK  

Mikor:
2022. július 2., szombat @ 08:00 – 12:00 Europe/Budapest Időzóna
2022-07-02T08:00:00+02:00
2022-07-02T12:00:00+02:00
Hol:
Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar
Székesfehérvár
Farkasvermi út 2.
Költség:
Ingyenes

Egészségügyi szűrésekre invitál július első szombatján a Motívum Kulturális Egyesület a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarba. Az ingyenes rendezvény az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ Segítő Fehérvár programja keretében zajlik.

A négy éve indult Segítő Fehérvár program keretében számos rendezvény valósult meg az elmúlt években, többek között kirándulások, közösségteremtő és -fejlesztő események, családok számára szervezett szórakoztató programok, egészségügyi szűrések. Július első szombatján ismét ez utóbbi várja majd az önmagukért, egészségük megőrzéséért tenni akarókat a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban, a Motívum Kulturális Egyesület szervezésében.

Központban az egészségünk!
Egészségügyi szűrések mindenkinek

2022. július 2., szombat 08.00–12.00
Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar

• Csontsűrűség-mérés

• Vérnyomás- és vércukorszint-mérés, magasság- és testsúlymérés, BMI index meghatározása, dietetikai tanácsadás (FM Szent György Egyetemi Oktató Kórház)

• Csontkovács és sportmasszőr (Kökönyei Balázs)

• Nyirokmasszázs, japán arcmasszázs (Jabronka Zsuzsanna)

• A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia programjai:

– Szenvedélybetegségekkel kapcsolatos szűrőtesztek

– Egyéni beszélgetések a munkatársakkal

– Szerencsejáték-szimulátor

• Vitamin étrendkiegészítő kóstoltatása (Lencsés Éva)

• Gyereksarok

A szombat délelőtti egészségügyi szűrés keretében a szakemberek a helyszínen elvégzik a vérnyomás- és a vércukorszint ellenőrzését, az adatok birtokában kiderülhet: szükség van-e további orvosi vizsgálatokra – sok súlyos szövődmény megelőzhető azzal, ha valaki odafigyel ezekre az értékekre. Lehetőség lesz magasság és testsúly mérésére, ezek birtokában meghatározható a BMI-index, amely megmutatja: kell-e esetleg diétázni a túlsúly miatt. Ha igen, akkor akár azonnal dietetikai tanácsokat is kaphatnak az érdeklődők a helyszínen. A közhiedelemmel ellentétben a csontritkulás nemcsak  a nőket, hanem a férfiakat is érinti, a szűrő délelőttön csontsűrűség-mérésen is részt vehetnek az érkezők.

A résztvevők kipróbálhatják, milyen a nyirokmasszázs és a japán arcmasszázs, találkozhatnak egy csontkovács-sportmasszőrrel és kóstolhatnak vitamin étrendkiegészítőket is. A helyszínen jelen lesznek a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia munkatársai, akik egyéni beszélgetésekre várják a látogatókat, de lehetőség lesz a szenvedélybetegségekkel kapcsolatos tesztek kitöltésére, valamint a szerencsejáték-szimulátor kipróbálására is.

A rendszeres szűréseken való részvétel a nemcsak az érettebb, idősebb korosztály számára fontos, a szervezők a fiatal családosokat is várják az eseményre – a gyerekek a nekik kialakított gyereksarokban érezhetik jól magukat addig, amíg apa-anya végigjárja a szakembereket, és ellenőrizteti a legfontosabb értékeit.