Hírek

Az Éj királynőjétől Az Operaház fantomjáig

2022. szeptember 9.   SZKKK  

Lőrincz Judit operaénekes és St. Martin voltak Buch Tibor vendégei a Szárazréti vigadalom című kis esti koncerten, amelynek a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar adott otthont pénteken. A telt házas esten közreműködött Horváth Elemér „Emi” hegedűn, valamint Horváth Péter zongorán és gordonkán.

Szárazréten folytatódott Buch Tibor népszerű zenés sorozata, amelyre ezúttal két vendéget is hívott. Lőrincz Judit operaénekes partnere a Szolnokon bemutatott nagy sikerű Víg özvegy című előadásban, és együtt dolgoznak egy másik klasszikus operettben, a Cirkuszhercegnőben is. Az énekesnő a szegedi konzervatórium után előbb Münchenben tanult, majd a frankfurti zeneakadémián szerzett operaénekesi diplomát. Tizenkét évig élt Ausztráliában, hazatérve 2009-ben szerződtette a Magyar Állami Operaház, ahol az Éj királynőjét énekelte – a Varázsfuvola népszerű áriáját a szárazréti közönség is hallhatta tőle, mégpedig különleges előadásban, Horváth Elemér „Emi” hegedű- és Horváth Péter zongorakíséretével.

Az est másik vendége St. Martin volt. Az előadóművész-zeneszerző trombitálni tanult, de aztán a szaxofon ragadta magával. Játszott több zenekarban, évekig járta a világot, szólókarrierje majd harminc éve, 1994-ben indult, első lemezével Malajziában debütált. Évente jelennek meg sikeres albumai, koncertjeinek gyakran választ különleges helyszíneket. A szárazréti esten szaxofon, pánsípon és fuvolán játszott, a délszláv zenei világban is kalandozva.

Az esemény világzenei utazás volt népszerű opera-, musical- és operettslágerekkel, magyarnótákkal, örökzöldekkel, közös és szóló produkciókkal, duettekkel.

Fotó: Lőrincz Miklós

 

 


 

,